18. oktober 2021
Infrastrukturforhandlingerne går ind i sin afsluttende fase her i weekenden. Men foreløbig har regeringen ikke præsenteret støttepartierne samt Venstre for en løsning for Østbanen. Foto: Henrik Fisker.
Infrastrukturforhandlingerne går ind i sin afsluttende fase her i weekenden. Men foreløbig har regeringen ikke præsenteret støttepartierne samt Venstre for en løsning for Østbanen. Foto: Henrik Fisker.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Før infrastruktur-slutspil: Østbane-løsning uafklaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Før infrastruktur-slutspil: Østbane-løsning uafklaret
Sjælland - 25. juni 2021 kl. 09:36
Af Tomas Revsbech

Fredag begynder forhandlingerne om en stor infrastrukturplan, der skal gælde frem til 2035.

arrow Læs også: Små virksomheder om infrastrukturplan: Hovedstaden får for lidt asfalt

Partierne har ryddet kalenderen for at forhandle hen over weekenden. Men forud for forhandlingerne er der en række ubesvarede spørgsmål.

Blandt dem hvad der skal ske i forhold til at sikre nye skinner til Østbanen.

Regeringen endnu ikke præsenteret en løsning til hvordan den vil sikre penge til nye skinner på den østsjællandske lokalbane Østbanen. En opgave, som SF og Venstres Jacob Jensen fik tvunget regeringen til at tage på sig sammen med Enhedslisten og De Radikale i april efter regeringen havde præsenteret sit infrastrukturudspil.

- Vi ved ikke engang om regeringen vil omfordele penge fra de andre regioner til Region Sjælland, så regionen kan få råd til nye skinner, eller om regeringen vil øge statstilskuddet til lokalbanerne generelt. Det har vi endnu til gode at se. Men vi mener, at der alt i alt skal flere penge på bordet, siger Anne Valentina Berthelsen.

Avisen har spurgt til hans og Venstres syn på, hvilken løsning, der skal ske for Østbanen i infrastrukturforhandlingerne, men det har Venstres transportordfører ikke ønsket at kommentere på.

arrow Jubler over nye skinner, men vil ikke røre ny asfalt
28. juni 2021 kl. 15:45 Opdateret: kl. 15:45
arrow Se kort: Mia. til nye sjællandske motorveje og jernbaneprojekter
28. juni 2021 kl. 10:53 Opdateret: kl. 14:58
Rejser du til udlandet i år?