17. september 2019
Billede
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flyttecirkus: Midlertidig behandling af medicinske patienter i Køge forlænges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyttecirkus: Midlertidig behandling af medicinske patienter i Køge forlænges
Sjælland - 08. januar 2019 kl. 10:39
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Massive problemer med overbelægning og enormt arbejdspres på Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus fik for knap et år siden Region Sjælland til at søsætte en redningspakke, der skulle aflaste landets største medicinske afdeling.

En del af redningspakken bestod i at oprette op imod 10 midlertidige sengepladser på Sjællands Universitetshospital (SUH) i Køge til at overtage en del af de akut syge medicinske patienter fra Holbæk Sygehus.

Patienterne kommer fra regionens største by, Roskilde, såvel som resten af Roskilde Kommune og Lejre Kommune.

Nu har politikerne så besluttet at afsætte yderligere 11,2 millioner kroner til at fortsætte med de midlertidige senge på SUH i Køge i hele 2019.

Fra 2020 er det meningen, at de akut syge medicinske patienter fra Roskilde og Lejre igen skal behandles på Holbæk Sygehus, når en udbygning af sygehuset er færdig.

De medicinske patienter fra Roskilde og Lejre blev frem til 2016 behandlet på Roskilde Sygehus.

Men i en forbindelse med en spareplan blev patienterne gradvist rykket til Holbæk, altså knap fire år før den planlagte udbygning af sygehuset var klar.

Efterfølgende advarede personalet i flere omgange om, at afdelingen var tæt på at bryde sammen, og siden anmeldte Dansk Sygeplejeråd forholdene på afdelingen til Styrelsen for Patientsikkerhed, inden politikerne til sidst greb ind med en redningspakke i februar 2018.