27. januar 2021
Hvis DF går med V, K, R og Enhedslisten er der flertal for at beholde kræft-sengeafdeling i Næstved i stedet for at flytte til Roskilde nogle år før, at al kræftbehandling skal flytte til Køge. Foto: Jens Wollesen
Hvis DF går med V, K, R og Enhedslisten er der flertal for at beholde kræft-sengeafdeling i Næstved i stedet for at flytte til Roskilde nogle år før, at al kræftbehandling skal flytte til Køge. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flytning af kræftsenge splitter politikere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytning af kræftsenge splitter politikere
Sjælland - 25. marts 2019 kl. 17:33
Af Tine Fasmer

Socialdemokratiet kom til at stå alene, da Region Sjællands sygehusudvalg diskuterede, om kræftafdelingen skal flytte fra Næstved Sygehus før tid.

Venstre, Radikale, Konservative og Enhedslisten vil lade kræftsyge fra den sydlige del af Region Sjælland fortsætte med at kunne blive indlagt i Næstved, i stedet for at flytte afdelingen til Roskilde i nogle år - og flytte to gange. Når Sjællands Universitetshospital er bygget færdig efter 2024, skal al kræftbehandling nemlig samles i Køge.

- Vi har set flere flytninger af sygehusafdelinger før tid, der ikke er gået særligt godt. Man mister faglighed. Sygehusplanen er, som den er, der kom jeg og andre i mindretal. Men så længe det kan lade sig gøre, skal vi beholde behandlinger så nært ved borgerne i den sydlige del af regionen som muligt, siger Kirsten Devantier (V).

Hun undrer sig over, at kræftafdelingen på Næstved Sygehus, der har fælles ledelse med kræftafdelingen i Roskilde, ikke kan betjenes af læger fra Roskilde.

- Det undrer mig meget, at der mangler kvalificerede læger i Næstved, for det må vel være et af formålene med fælles ledelse, siger Kirtsten Devantier.

Kræftafdelingen i Næstved er ifølge administrationen i dag i aften- og nattevagterne hovedsageligt betjent af vikarlæger, der ikke har speciale i kræftsygdomme - dog med en kræftlæge som bagvagt.

Udvalgsformand Annemarie Knigge (S) erkender, at hun og Socialdemokratiet står til at komme i mindretal. F

or Dansk Folkeparti, der ellers er en del af flertalsgruppen i regionsrådet med S, SF og LA, har taget forbehold, indtil sagen kommer på forretningsudvalgets møde 8. april.

- Vi har forsøgt at slå lægestillinger delt mellem Næstved og Roskilde op, men der kom ingen ansøgere. Og med hensyn til ideen om at bede lægerne i Roskilde om at tage til Næstved, så skal vi jo også passe på, at vi ikke skræmmer dem væk, siger Annemarie Knigge, der ser udfordringer ved begge løsninger.

- Jeg går ud fra, at administrationen fremlægger to løsninger, der begge kan lade sig gøre. Men hvis løsningen bliver Næstved, er der flere ting, vi må løse. Blandt andet skulle der jo være opnået en besparelse på 2,5 millioner kroner ved at samle kræftsengene i Roskilde, og dem er vi nødt til at finde på anden vis, ligesom vi også skal fortsætte med at finde penge til vikarer. Desuden vil de mest kritisk syge patienter skulle indlægges i Roskilde, siger Annemarie Knigge.

I løbet af de sidste tre måneder, hvor flytningen har været foreslået, har 15 erfarne sygeplejersker fra afdelingen i Næstved sagt op.

Otte stillinger er dog blevet genbesat..

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?