29. september 2020
Politikere er ikke glade for at skulle flytte sengeliggende kræftpatienter fra Næstve til Roskilde. Modelfoto: Region Sjælland.
Politikere er ikke glade for at skulle flytte sengeliggende kræftpatienter fra Næstve til Roskilde. Modelfoto: Region Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flytning af kræftpatienter fra Næstved skudt til hjørne... igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flytning af kræftpatienter fra Næstved skudt til hjørne... igen
Opdateret 08. januar 2019 kl. 13:35
Sjælland - 08. januar 2019 kl. 08:47
Af Tomas Revsbech

En flytning af kræftpatienter og personale fra Næstved Sygehus til Sjællands Universitetshospitals (SUH) afdeling i Roskilde skal undersøges nærmere, inden politikerne fælder en endelig dom. Det står klart efter et regionsrådsmøde i mandag aften.

arrow Læs også: Regionspolitikere: Trist at blive nedlagt

Politikerne skød første gang spørgsmålet om flytningen til hjørne i december måned, og nu er spørgsmålet sparket tilbage til regionens magtfulde forretningsudvalg.

- Vi mener, at spørgsmålet bør få en runde mere, hvor vi se nærmere på konsekvenserne af en flytning og samtidig se, om vi kan styrke fagligheden i Næstved, sagde Heino Knudsen, regionsrådsformand (S) på mødet.

Flytningen af de 20 sengepladser handler både om, at regionen skal spare penge og at der har manglet fagligt kvalificerede læger til at tage sig af patienterne om aftenen og natten.

Flytnigenn skulle give en årlig besparelse på 2,5 millioner kroner.

Men den vil samtidig ramme den tværgående lægedækning, som Onkologisk Afdeling deler med flere andre afdelinger, ligesom det vil ramme sygehusets øjenafdeling, der låner senge af Onkologisk Afdeling.

Sidst, men ikke mindst er politikerne ikke begejstrede over risikoen for at skabe et flytte-cirkus rundt mellem de sjællandske sygehuse. For om få år skal al kræftbehandling alligevel samles på Sjællands Universitetshospitals hovedafdeling i Køge, når det står færdigt.

- Vi mener, at Region Sjælland er ved at udvikle sig til et flyttecirkus, hvor patienterne måske i værste fald ikke kan finde en afdeling, fordi den er flyttet, sagde De Konservatives gruppeformand Christian Wedell-Neergaard.

Alle partier stemte for en ny undersøgelse.

Men både Konservative eller Venstre erklærede, at de som udgangspunkt er imod nogen form for midlertidig flytning af Onkologisk Afdeling før Sjællands Universitetshospital står klar i løbet af 2024.

arrow Se på kortet hvilket sundhedsfællesskab du hører til
17. januar 2019 kl. 08:09 Opdateret: kl. 15:24
arrow Patienters opråb til statsministeren: Giv os vores sygehus tilbage
17. januar 2019 kl. 07:33 Opdateret: kl. 17:55
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?