25. oktober 2020
Cirka totredjedele af Fibias 150.000 kunder er husstande eller virksomheder på Sjælland, Lolland og Falster. Også totredjedele af de nye 60.000 kunder, selskabet forventer at kunne nå ud til i resten af 2019, vil findes øst for Storebælt. Pressefoto: Fibia.
Cirka totredjedele af Fibias 150.000 kunder er husstande eller virksomheder på Sjælland, Lolland og Falster. Også totredjedele af de nye 60.000 kunder, selskabet forventer at kunne nå ud til i resten af 2019, vil findes øst for Storebælt. Pressefoto: Fibia.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere sjællændere får fibernet: Fibia runder milepæl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere sjællændere får fibernet: Fibia runder milepæl
Sjælland - 06. august 2019 kl. 14:23
Af Tomas Revsbech

Stadig flere husstande og virksomheder rundt om på Sjælland bliver i disse uger og måneder koblet på fibernettet.

arrow Læs også: 370.000 sjællandske Waoo-kunder får adgang til Hiper og Yousee

Fibernet-selskabet Fibia er mere eller mindre i gang med at rulle fibernet ud i blandt andet Faxe, Sorø, Nykøbing Sj., Slagelse, Skælskør og Næstved. Et foreløbigt resultat af hovedejeren Seas-NVE's ambitiøse fibernet-udrulningsplan til 3,4 milliarder kroner, der skal bringe fibernet ud til alle husstande i forsyningsområdet inden udgangen af 2023. Et tilsvarende udrulningsprojekt er i gang hos Fibias anden ejer, NRGi, i Østjylland.

Og det kan ses i antallet af kunder hos Fibia, der netop har rundet 150.000 husstande og virksomheder, hvoraf cirka to tredjedele findes på Sjælland. Men det stopper ikke her, lyder det fra Brian Lønroth, markedsdirektør i Fibia:

- Vores ambition er, at alle andelshavere i både Seas-NVE's og NRGi's forsyningsområder får tilbudt højhastighedsinternet senest i år 2023, og i den forbindelse er vores forventning, at 60.000 nye husstande kan kobles på vores fibernet i løbet af i år, siger han.

Også her er det forventningen, at cirka to tredjedele vil befinde sig øst for Storebælt.

Til sammenligning fik Fibia tilgang af 32.000 nye kunder i hele 2018. Tallet er dog brutto, da man også mistede en del kunder, enten fordi folk droppede bredbånd eller skiftede til en konkurrent. Reelt fik selskabet 17.000 nye kunder netto, og det er i det lys, den forventede kundevækst skal ses.

Frit valg i 2020
De mange nye kunder hos Fibia kan for langt størstedelens vedkommende kun vælge et tv- og internet-produkt, nemlig Fibias eget Waoo.

Fibias net er nemlig ikke åbent for konkurrerende produkter såsom TDC's Yousee og det SE-ejede Stofa.

Men det skyldes ikke uvilje, men at teknikken endnu ikke er på plads.

Ifølge Brian Lønroth forventer Fibia at kunne åbne sit fibernet op i løbet af 2020 og frem, så andre bredbånds- og tv-selskaber får mulighed for at leje sig ind.

- Vi vil gerne tilbyde vores kunder flere valgmuligheder og forventer, at vores fibernet næste år vil blive gradvist åbnet, så man frit kan vælge, hvem man vil have tv og internet fra, siger han.

arrow Vil koble 70.000 adresser på fibernettet i 2020
08. februar 2020 kl. 11:37 Opdateret: kl. 16:10
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?