20. oktober 2021
Tre regionale elbusser, der kører på tværs af Køge, Solrød og Greve kommuner skal i kommende udbud omlægges til eldrift. Foto: Anders Petri.
Tre regionale elbusser, der kører på tværs af Køge, Solrød og Greve kommuner skal i kommende udbud omlægges til eldrift. Foto: Anders Petri.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere regionale elbusser på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere regionale elbusser på vej
Sjælland - 21. september 2021 kl. 09:04
Af Tomas Revsbech

Mens busser i København og flere sjællandske købsstæder længe har kørt på elektricitet, har der været lidt længere tilløb for busruter, der kører lidt længere distancer uden for - eller mellem - de sjællandske byer.

For Region Sjælland har risikoen for dyrere busdrift fået regionen til at holde igen. Men sidste år indgik man en klima-aftale med Transportminister Benny Engelbrecht om grøn omstilling af den kollektive trafik og samtidig besluttede regionen, at man ville omlægge sin første busrute (Rute 230R mellem Roskilde og Frederikssund) til el fra december 2022.

Men nu lægger Region Sjælland så op til, at man i et forestående udbud af tre busruter, som man finansiererer sammen med Køge, Solrød og Greve Kommuner, at tre yderligere regionale ruter skal køre på el. Det drejer sig om busruterne 120, 121 og 102A, som ved udgangen af oktober skal sendes i udbud. Går alt vel, ventes en dialog med potentielle udbydere at være afsluttet i september 2022, hvorefter elbussene kan komme på asfalt andet halvår af 2023.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?