17. januar 2018
Bilister skal altid være opmærksomme på, det hurtigt kan gå galt.
Bilister skal altid være opmærksomme på, det hurtigt kan gå galt.
Foto: Dyrenes Beskyttelse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere og flere hjorte dør i oktober

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere og flere hjorte dør i oktober

Bilister skal være særlig opmærksomme, når efterårs mørket kommer, så begynder hjorte, og andre dyr at rende over vejen. Risikoen for at ramme et dyr er særlig stor i oktober måned mellem klokken 6-8 om morgenen, og klokken 18-23 om aftenen.

Sjælland - 11. oktober 2017 kl. 13:11
Af Nikolaj Halling Kristensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hjortepåkørsel sker året rundt, men specielt i perioden fra oktober til januar, og igen i maj måned stiger antallet af påkørsler. Allerede de første ni dage af oktober 2017, er der blevet indberettet 290 hjorte påkørsler til dyrenes vagtcentral 1812. Det oplyser Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse. Og dette tal forventes at stige gevaldigt de kommende dage.
- Stigningen af påkørsler i efteråret sker fordi, dagene bliver kortere og mørkere. Det betyder, at bilisternes og dyrenes myldretid flyder sammen, det er det, der giver den store stigning af antallet af hjortepåkørsler for tiden. Rådyr, dådyr, og krondyr færdes mest om natten, så det er de dyr bilister for det meste støder på, siger Michael Carlsen biolog hos Dyrenes Beskyttelse.
Sammenstød med en 35-100 kg hjort kan hurtigt ende alvorligt for både bilist, og dyr, det er derfor bilister skal kunne handle meget hurtigt, hvis nu uheldet er ude. Dyrenes beskyttelse kommer med fire gode råd i deres pressemeddelelse.

arrow Læs også: Advarer mod hjorte på vejene
Fire gode råd til at undgå at køre en hjort ned

1. Kører du i nærheden af natur, og det er ydermere mørkt, så sæt farten ned, og hold øje med dyr på vejen eller i vejkanten,
2. Hold fokus lidt længere fremme i lyskeglerne, da reflekserne fra dyrets øjne kan ses bedst i udkanten af bilens lyskegler, kan du se et dyr, så sæt farten ned
3. Kan du allerede se dyr på vejen, så sæt farten helt ned, da der i vejkanten højst sandsynlig er flere dyr, der vil krydse vejen.
4. Er uheldet ude, så ring til dyrenes vagtcentral 1812, og få vejledning om, hvordan hjortspåkørslen håndteres bedst muligt.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.