19. oktober 2019
Kaare Dybvad Bek, der stiller op í Holbækkredsen i Sjællands Storkreds, krydser fingre for, at spådommen om en post som boligminister holder stik.
Kaare Dybvad Bek, der stiller op í Holbækkredsen i Sjællands Storkreds, krydser fingre for, at spådommen om en post som boligminister holder stik.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire sjællandske socialdemokrater spås ministerposter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fire sjællandske socialdemokrater spås ministerposter
Opdateret 18. maj 2019 kl. 18:31
Sjælland - 18. maj 2019 kl. 12:17
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ifølge BT's forudsigelser kan hele fire af de sjællandske socialdemokratiske folketingsmedlemmer sætte sig på en ministerpost, hvis Mette Frederiksen danner regering.

Avisen spår, at Henrik Sass Larsen, opstillet i Køgekredsen, står til at blive finansminster. Astrid Krag, opstillet i Grevekredsen, kan ifølge avisen blive sundheds- og ældreminister og dermed genindtræde i det ministerium, hun sad i som SF'er i Thorning-regeringen. Magnus Heunicke, opstillet i Næstvedkredsen, har også chance for at få et ministerium, han tidligere har stået i spidsen for - nemlig Transportministeriet.

Endelig står et socialdemokratisk folketingsmedlem, Kaare Dybvad Bek, opstillet i Holbækkredsen, til at få sin ministerdebut i Boligministeriet.

Det vil passe den nuværende boligordfører godt.

- Det er et område, jeg kender godt, både via min uddannelse (Dybvad Bek er geograf og tidligere ansat i Væksthus Sjælland,red.) og selvfølgelig fra mit ordførerskab. I den seneste tid har det handlet meget om ghettopakken, men en af de ting, jeg også rigtigt gerne vil gøre noget for at forbedre, er situationen, hvor Låsby-Svendsen-typer opkøber forfaldne huse og udlejer dem til socialt dårligt stillede, som vi især ser på Lolland, siger Kaare Dybvad Bek.