18. januar 2021
Venstre vil selv komme med partiets eget finanslovsudspil i løbet af nogle uger, men ifølge finansordfører Troels Lund Poulsen ønsker partiet blandt andet et skatte- og afgiftsstop på næste års finanslov. Foto: Thomas Olsen.
Venstre vil selv komme med partiets eget finanslovsudspil i løbet af nogle uger, men ifølge finansordfører Troels Lund Poulsen ønsker partiet blandt andet et skatte- og afgiftsstop på næste års finanslov. Foto: Thomas Olsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Finanslov: Venstre kræver skattestop og mere i bredbåndspuljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Finanslov: Venstre kræver skattestop og mere i bredbåndspuljen
Opdateret 31. august 2020 kl. 20:20
Sjælland - 31. august 2020 kl. 18:17
Af Tomas Revsbech

Der bør indføres et skatte- og afgiftsstop. Og så skal der søsættes initiativer, der kan skaffe flere hænder til de danske virksomheder.

arrow Læs også: Foreninger: Finanslov misser chance for at nå nærmere klimamål

Sådan lyder reaktionen fra Venstres finansordfører Troels Lund Poulsen på S-regeringens finanslovsudspil, der blev præsenteret mandag.

Ifølge det store oppositionsparti er der brug for initiativer, der kan skabe vækst i en tid, hvor dansk økonomi er hårdt ramt af corona-pandemien.

- Vi synes, der er for lidt i udspillet, som kan skabe vækst midt i den værste økonomiske krise i årevis. Der mangler noget, som kan skabe vækst i Danmark og samtidig give danske virksomheder, der er meget presset lige nu, ro på. Vi synes også, der mangler svar på, hvad man vil gøre i forhold til de tusinder af mennesker, der har mistet deres job de seneste måneder, siger Troels Lund Poulsen.

Venstre vil ifølge finansordføreren komme med deres eget udspil inden for en måneds tid, muligvis i løbet af nogle uger. Og derfor ønsker Troels Lund Poulsen ikke pege på konkrete initiativer, Venstre selv mener, der bør komme med i finansloven.

- Jeg vil dog gerne sige, at vi i hvert fald ønsker et skatte- og afgiftsstop. Og så skal vi have nogle initiativer, der øger arbejdsudbuddet. Der er brug for skatteindtægter til at sikre velfærd. Men det, regeringen lægger op til er at trække endnu flere ud af arbejdsmarkedet , siger troels Lund Poulsen med henvisning til regeringens nylige udspil om senior-pension, populært kaldet »Arne-pension«.

Partiet vil også kæmpe for, at bredbåndspuljen på 100 millioner kroner, som regeringen lægger op til at sløjfe, skal fortsætte og forøges til 150 millioner kroner i 2021.

arrow V og DF: Regeringen vil bruge for mange penge i finanslov
31. august 2020 kl. 15:08 Opdateret: kl. 15:10
arrow R: Flere penge i finanslov skal gå til udviklingsbistand
31. august 2020 kl. 15:05 Opdateret: kl. 15:06
arrow Regeringen vil droppe stigende afgifter på is og chokolade
31. august 2020 kl. 13:11 Opdateret: kl. 13:12
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?