27. september 2020
Ifølge brancheforeningen for bredbåndssselskaber som Fibia og Stofa er bredbåndsordningen for bøvlet og tung til, at selskaberne vil hoppe med på de mange projekter, som borgere og foreninger sætter i sen for at få del i puljen. Foto: Jens Wollesen.
Ifølge brancheforeningen for bredbåndssselskaber som Fibia og Stofa er bredbåndsordningen for bøvlet og tung til, at selskaberne vil hoppe med på de mange projekter, som borgere og foreninger sætter i sen for at få del i puljen. Foto: Jens Wollesen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fiberselskaber: Bredbåndspulje er for bøvlet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fiberselskaber: Bredbåndspulje er for bøvlet
Opdateret 28. september 2016 kl. 13:51
Sjælland - 28. september 2016 kl. 10:45
Af Tomas Revsbech

Regeringens bredbåndspulje er bøvlet og tung, og derfor oplever mange borgere, at bredbåndsselskaberne siger nej til de projekter, som de render rundt i disse dage og stabler på benene for at få del i puljen.

arrow Læs også: Ringe internet tæt på at koste ordrer

Det fortæller Dansk Energi, brancheforening for en række energiselskaber som også udbyder bredbånd, til Sjællandske.

Kravene for at få del i puljen er, at borgerne går sammen i en gruppe om et projekt, som selskaberne så efterfølgende skal byde ind på. Først derefter kan borgerne søge om penge fra bredbåndspuljen.

Ifølge flere grupper, avisen har talt med, er det mere end svært at få selskaberne til at byde ind på projekterne. Det er der en god grund til, forklarer Thomas Woldiderich, branchechef for teleenergi i Dansk Energi.

- Der er nogle vilkår i ordningen, som gør den bøvlet og tung. Et af vilkårene er, at selskaberne skal lægge tomme rør ned ved siden af deres egne kabler, så konkurrerende firmaer får mulighed for at etablere sig. Det vel og mærket i områder, som hidtil ikke har været attraktive nok for markedet, siger han blandt andet til avisen.

Advarede politikerne
Han fortæller, at telebranchen fra start har forsøgt at fortælle politikere og myndigheder, at bredbåndspuljen rummede nogle udfordringer.

Han foreslår, at politikerne får kigget ordningen efter i sømmene, når årets søgerunde er slut ved udgangen af oktober, og får rettet ordningen til, inden der åbnes for nye søgerunder i 2017 og 2018.

Ud over at give kravene et serviceeftersyn, foreslår Dansk Energi også, at regeringen eksempelvis åbner op for, at landets kommuner kan komme ind over og søge direkte fra bredbåndspuljen.

Læs mere om sagen i Sjællandske, Nordvestnyt eller DAGBLADET onsdag.

arrow TDC vil byde på »størstedelen« af bredbåndsansøgninger
10. oktober 2016 kl. 13:40 Opdateret: kl. 09:17
arrow Landdistrikter langt fra bredbånds-nåleøjet
04. oktober 2016 kl. 15:17 Opdateret: kl. 15:17
arrow Bredbånd: - Vi er slået tilbage til start
28. september 2016 kl. 10:22 Opdateret: kl. 10:04
Har debatten om sexisme taget overhånd?