13. december 2018
Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem personer mistænkt for 16 hjemmerøverier anholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem personer mistænkt for 16 hjemmerøverier anholdt
Opdateret 13. november 2017 kl. 12:52
Sjælland - 13. november 2017 kl. 11:54
Af Christina Ledertoug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Igennem en periode har de fire politikredse, Københavns Vestegn, Midt- og Vestsjælland, Sydøstjylland samt Sydsjælland og Lolland-Falster, været plagede af hjemmerøverier.

arrow Læs også: Rumænske indbrudsspecialister er dømt i stor sjællandsk sag

Det oplyser Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det har ført til et tæt efterforskningsmæssigt samarbejde mellem de fire kredse, da der er flere ting, som tyder på, at gerningsmændene kunne være de samme.

Natten til mandag var efterforskningen kommet så vidt, at det lykkedes politiet at afbryde et igangværende hjemmerøveri i Hvidovre og pågribe én gerningsmand, mens en flygtede fra stedet ved at springe ud af vinduet.

Politiets fortsatte efterforskning har dog mandag formiddag ført til anholdelse af den flygtende gerningsmand. Efterfølgende har Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi anholdt yderligere tre personer, som også knyttes til hjemmerøverierne.

De fem personer står formentlig bag helt op til 16 hjemmerøverier begået over en periode på halvandet år og spredt på de fire politikredse: Københavns Vestegn (5 røverier), Midt- og Vestsjælland (1 røveri), Sydøstjylland (2 røverier) samt Sydsjælland og Lolland-Falster (8 røverier).

Efterforskningen samles nu i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, men der vil også fremadrettet være behov for et tæt samarbejde mellem de involverede kredse.

De anholdte bliver senere i dag - klokken 16.00 - fremstilet i grundlovsforhør ved retten i Nykøbing, og den pågående efterforskning vil afdække, hvor mange der skal fremstilles.

De anholdte er fire herboende mænd på henholdsvis 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år.

- I Midt- og Vestsjællands Politi har vi i tæt samarbejde med de øvrige kredse efterforsket disse sager intenst - herunder et meget groft forhold forøvet i Kr. Saaby i Lejre Kommune. Jeg er glad for, at dette arbejde nu har ført til anholdelsen af flere mistænkte personer. Da sagerne forsat er under efterforskning, har jeg på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen, udtaler vicepolitiinspektør Bjørke Kierkegaard, Leder af Lokal Efterforskning, Midt- og Vestsjællands politi.

Pågribelsen af de fem personer er altså resultatet af et længerevarende samarbejde mellem de involverede politikredse, men selv om der nu er anholdt fem personer, venter stadig et stort arbejde med at klarlægge forløbet og de involverede ved de i alt 16 hjemmerøverier.

- Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig. Det er stærkt grænseoverskridende, og det er ofte gået ud over ældre eller svagelige borgere. Gerningsmændenes adfærd har været både truende og voldelig. Derfor er vi yderst tilfredse med, at vi selv i disse for politiet travle tider har formået via et stærkt og konstruktivt samarbejde på tværs af de fire involverede politikredse at slå til mod disse hjemmerøvere, siger politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

arrow Mistanke vokser: Gruppe kan stå bag 27 hjemmerøverier
12. januar 2018 kl. 08:51 Opdateret: kl. 08:52
arrow Voldsomt hjemmerøveri: Ægtepar udsat for slag og spark
17. november 2017 kl. 01:20 Opdateret: kl. 01:22
arrow Politi griber seriehjemmerøver på fersk gerning
13. november 2017 kl. 06:37 Opdateret: kl. 06:38
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.