12. december 2017
Ruben Lykke Pedersen (til venstre) og Ib Lykke Pedersen (til højre) skal i gang med et generationsskifte på Lykkebækgaard. Foto: Martin Pedersen
Ruben Lykke Pedersen (til venstre) og Ib Lykke Pedersen (til højre) skal i gang med et generationsskifte på Lykkebækgaard. Foto: Martin Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Far og søn: - Generationsskiftet fylder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Far og søn: - Generationsskiftet fylder
Sjælland - 18. april 2017 kl. 10:22
Af Martin Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Slægtshistorien på Lykkebækgaard strækker sig omkring seks generationer tilbage. Familien hedder sågar Lykke til mellemnavn. Og der skal også fremover være plads til lykke og det gode familieliv på Lykkebækgaard.

arrow Læs også: Flere tusind landbrug må skifte ejer

Derfor har 74-årige Ib Lykke Pedersen netop taget hul på et generationsskifte med sønnen Ruben Lykke Pedersen på 29 år. Det skriver DAGBLADET, Nordvestnyt og Sjællandske.

- Nu er vi nået dertil, hvor der skal ske noget. Vi skal finde ud af, hvilken løsning der er bedst for os. Skal det gøres i ét hug, i to hug eller skal det være et I/S? Det er alt sådan noget, vi skal have styr på. For vi ved ikke, hvad der skal ske, siger Ib Lykke Pedersen.

Historien om faren Ib og sønnen Ruben er et eksempel på en markant statistik.

En undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer om ejer- og generationsskifte i landbruget viser, at blandt de landmænd, som regner med at lave et generationsskifte inden for fem år, har kun halvdelen en exit-strategi på plads.

- Jeg regner med, at vi skal snakke om det her hen over sommeren. Det svære er at få sat den nye generation ind i nogle betingelser, så virksomheden kan køre videre. For eksempel i forhold til finansiering, forklarer Ib Lykke Pedersen.

- Det fylder nok mere, end vi regner med. Selvom det er noget, man skal tale om, så er det ikke så nemt, som det lyder. Men nu har vi i hvert fald fået taget hul på det, siger Ruben Lykke Pedersen.

Lykkebækgaard ligger lidt uden for Klippinge på Stevns. Landbruget producerer 4500 slagtesvin og cirka 1000 pattegrise om året, og der er 132 hektar jord med planteavl.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.