21. september 2020
Andel elbiler i bestanden fordelt på kommuner, opgjort  11.august 2020. Der er kun medtaget biler, hvor der kan knyttes en adresse til ejeren. Kilde: Det digitale Motorregistre (DMR). Grafik: Skatteministeriet.
Andel elbiler i bestanden fordelt på kommuner, opgjort 11.august 2020. Der er kun medtaget biler, hvor der kan knyttes en adresse til ejeren. Kilde: Det digitale Motorregistre (DMR). Grafik: Skatteministeriet.
Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fakta: Elbiler hitter i Hovedstaden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fakta: Elbiler hitter i Hovedstaden
Sjælland - 07. september 2020 kl. 14:45
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Salget af »rene« elbiler er størst i hovedstadsområdet og Nordsjælland. Men også i Roskilde-området er der relativt mange elbiler, viser tal fra Skatteministeriet.

arrow Læs også: Plug in-hybrid eller elbil? Se, hvilken der er mest populær

Det er måske ikke så underligt, når man ser på, hvilken elbil,der er den mest solgte i 2020:

Det er Teslas »Model 3«. Pris: cirka 460.000 kroner og opefter, oplyser Skatteministeriet.

Det er en udgift, der nok vil give lidt lommesmerter hos de fleste almindelige lønmodtagere. Og ser man på, hvor andelen af elbiler er største, er det da også i kommuner som Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Tårnby og Dragør, hvor gennemsnitsindkomsten er lidt over gennemsnittet, at de fleste bilejere har en bil, der kører på el.

Som det fremgår af kortet, som Skatteministeriet har udarbejdet på baggrund af tal fra Det Digitale Motorregistre (DMR).

Her ser man også, at der er relativt mange elbiler i kommuner Roskilde, Lejre, Greve og Solrød, sammenlignet med resten af landet.

Derimod er der færrest elbiler i yderkommuner som Odsherred, Kalundborg og Slagelse, som er de kommuner, hvor man typisk pendler længst til og fra arbejde.

I 2020 var der ved udgangen af august måned solgt godt 1700 Tesla model 3.

Den næstmest populære elbil er Wolkswagens E-golf, der var solgt 600 af. Den koster ifølge Skatteministeriets omkring 250.000 kroner, mens den tredjemest solgte elbil er en Hyundai Kona, som der var solgt cirka 560 af.

Prisen på KOna, som i ivøvrigt også kan fås som både Hybrid og Plug-in Hybrid, fremgår ikke af Skatteministeriets opgørelse.

arrow Landdistrikter: Elbil-omstilling kan skævvride Danmark
08. september 2020 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:35
arrow FDM: Elbil-drøm kan koste sjællandske bilejere dyrt
07. september 2020 kl. 09:37 Opdateret: kl. 09:52
Har debatten om sexisme taget overhånd?