10. juli 2020
Holbæk Sygehus' personale har flere gange råbt op - og nu står en lang række faggrupper sammen
Holbæk Sygehus' personale har flere gange råbt op - og nu står en lang række faggrupper sammen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fagforeninger: Holbæk Sygehus er på sammenbruddets rand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fagforeninger: Holbæk Sygehus er på sammenbruddets rand
Opdateret 16. november 2017 kl. 16:21
Sjælland - 16. november 2017 kl. 15:52
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Situationen på Holbæk Sygehus er helt uholdbar, arbejdspresset er enormt.

Sådan lyder nødråbet fra en lang række faglige organisationer, der har medlemmer ansat på sygehuset.

De pointerer, at medarbejderne er dybt bekymrede for, at det øgede arbejdspres - forårsaget af sparekrav, ansættelsesstop og stop for brug af vikarer - kan komme til at gå ud over patienterne.

Samtidig er der ros til ledelsen på Holbæk Sygehus for at forsøge at få enderne til at mødes. Men der skal politisk handling til, for at få Holbæk Sygehus på ret kurs igen, lyder det fra de faglige organisationer - og regionen må finde midlerne her og nu.

- Plejepersonalet er nu så presset, at løsningsforslagene bliver mere og mere kreative. Eksempelvis har ledelsen meldt ud, at serviceassistenterne også skal til at stå for observation og vejledning af patienter i forbindelse med kosten. Det indgår ikke i deres uddannelse! Det er virkelig bekymrende, at man er nået så langt ud i arbejdspres - det risikerer at få fatale følger for patienterne, udtaler afdelingsformand Sigurd Gormsen, FOA Sjælland.

- Grænsen er nået, vores medarbejdere kan ikke længere holde til det pres. Folk er så ødelagte af den massivt øgede arbejdsbyrde, at det både går ud over arbejdsliv og privatliv. Den faglige stolthed er forsvundet sammen med tiden til omsorg for patienten, siger regionsformand fra Danske Bioanalytikere, Anja Aakeson.

- Regionen er simpelthen nød til at finde de nødvendige midler. Det kan ikke vente til det nye år. Regionen skal og bør lytte, når vi fra flere faglige organisationer står sammen og råber vagt i gevær, siger Helle Dirksen, formand for Dansk Sygeplejeråd Kreds Sjælland.

Også HK Sjælland, Ergoterapeutforeningen Region Øst, Kost- og Ernæringsforbundet Region Sjælland, Jordemoderforeningen Sjællandskredsen, Socialpædagogerne Kreds Midtsjælland, Dansk Socialrådgiverforening Region Øst, Danske Fysioterapeuter Region Sjælland og Radiografrådet Sjælland bakker op om protesterne.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?