25. november 2017
Fire store selskaber ønsker at købe nettet til dansk gasdistribution. Foto: Thomas Olsen
Fire store selskaber ønsker at købe nettet til dansk gasdistribution. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Energigiganter bekræfter planer om køb af Danmarks gasnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Energigiganter bekræfter planer om køb af Danmarks gasnet
Sjælland - 10. marts 2017 kl. 14:00
Af Simon Christiansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sent torsdag kom det frem, at fire pengestærke energiselskaber ønsker at købe det danske gasdistributionsnet, og interessen bliver nu bekræftet af de fire selskaber.

I et skriftligt svar til avisen bekræfter Jesper Hjulmand, adm. direktør i SEAS-NVE, at Energi Fyn, Eniig, SE og SEAS-NVE ønsker at sætte sig på gasdistributionen i Danmark.

- Det er korrekt, at vi (...) har dannet en gruppe, der er tidligt i sonderingen af muligheden for at danne et nationalt gasdistributionsselskab, siger Jesper Hjulmand på vegne af de fire selskaber og fortsætter:

- Det ligger os på sinde, at ejerskabet af gasdistributionen forbliver på forbrugernes hænder. Vi har endvidere ekspertise i at drive og foretage langsigtede investeringer i energiinfrastruktur og konsolidere en forsyningssektor.

Selskabernes interesse er inspireret af regeringens forsyningsstrategi, der lægger op til en sammenlægning af gasdistributionen, oplyser Jesper Hjulmand, der tilføjer, at en lang række forudsætninger dog skal falde på plads først.

- Vi afdækker blandt andet muligheden for samme vilkår, som var gældende, da Energinet.dk indgik aftale med DONG Energy om køb af DONG Gas Distribution A/S.

De fire selskaber ønsker ikke at kommentare sagen yderligere, lyder det fra Jesper Hjulmand.

Det er det statslige Energinet.dk, der i dag ejer den andel af gasnettet, som blev købt ud af Dong for 2,35 milliarder kroner sidste efterår i forbindelse med Dongs børsnotering.

Ejerskabet af de øvrige distributionsnet er i dag fordelt på de kommunale selskaber HMN Gasnet og NGF Nature Energy Distribution, og ifølge Finans kan også disse markedsandele komme i spil.

De fire selskaber er alle andelshaverselskaber og ejes således af kunderne. SEAS-NVE har cirka 400.000 kunder på Sjælland og øerne og cirka 375.000 andelshavere.

Du kan købe adgang til e-avisen her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.