9. december 2019
App-ikonet for Nabohjælp.
gallery icon

Se billedserie

App-ikonet for Nabohjælp.
Foto: Marianne Due
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En app, der holder tyve ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En app, der holder tyve ude
Sjælland - 10. september 2019 kl. 09:52
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DIGITALT TIP: Det er ærgerligt og utrygt at komme hjem til et hus, hvor der har været indbrud, og det sker for 30.000-35.000 danskere om året. Det Kriminalpræventive Råd står bag forebyggelsesbegrebet »Nabohjælp«, hvor der også er udviklet en app til at understøtte naboers relationer i kampen mod indbrud.

Appen hedder også Nabohjælp, og den er gratis. Den bærende tanke bag Nabohjælp er at skabe liv og relationer, da aktiv interesse for ens nabolag er med til at forebygge hvert femte indbrud. For at få glæde af appen skal man først oprette en profil, der er knyttet til ens adresse. Det er en lidt omstændelig proces, hvor du skal sidde klar med NemID for at taste dig igennem de forskellige trin i oprettelsen, men derefter har du et fint redskab, der er med til at skabe tryghed i din hverdag.

Når du er logget ind og åbner din Nabohjælp-app, indeholder den fire grundlæggende funktioner, som der navigeres imellem ved hjælp af ikonerne i bunden af appen.

Den første funktion er et kort, hvor du kan se, hvilke andre husstande, der også er tilmeldt i dit nærmeste nabolag, og I kan kommunikere med hinanden ved at skrive, læse og kommentere beskederne.

#1371126

Send en advarsel til dit nabolag


Den anden funktion kaldes »Feriehjælp«. Her kan du meddele, hvornår du ikke er hjemme, så dine naboer ved, hvornår de lige skal holde lidt ekstra øje med dit hus. Du vælger selv, hvilke af dine naboer, der kan se disse oplysninger, så de deles altså ikke med alle og enhver i den store gruppe af nabohjælpere men kun dem, du har tillid til.

Advar mod tyve

Appen indeholder også en advarselsfunktion, hvor du enten kan fortælle, hvis du har haft indbrud, eller hvis du har set nogle opføre sig mistænkeligt. Disse advarsler går ud til alle nabohjælpere, der er tilmeldt i dit nærmeste nabolag.

Den sidste funktion er af lidt mere social karakter, for her kan du stille spørgsmål til dine naboer, hvis du har brug for hjælp til noget. Disse beskeder går også ud til alle i det nærmeste nabolag.

Nabohjælp fås både i App Store og Google Play.