14. april 2021
Det skal til at handle om andet en Covid-19 på Region Sjællands sygehuse, så ventelisterne kan komme i bund.
Det skal til at handle om andet en Covid-19 på Region Sjællands sygehuse, så ventelisterne kan komme i bund.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekstra penge er på vej til sygehusene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekstra penge er på vej til sygehusene
Sjælland - 26. februar 2021 kl. 10:35
Af Tine Fasmer

Region Sjælland skal sætte fart på afviklingen af ventelisterne. Samtidig skal de ansatte på sygehusene skal have en mærkbar belønning for indsatsen under Covid-19.

arrow Læs også: Politikere frygter bølge af kræftpatienter

Det er holdningen fra Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti, når Region Sjælland i løbet af den kommende månedstid genåbner budgettet for i år.

Politikerne har fået at vide, at der er »frie midler« på budgettet i 2021, men størrelsen på beløbet er endnu ukendt.

- Men det er et betydeligt beløb, lyder det fra Socialdemokratiets gruppeformand Jan Hendeliowitz.

S, SF og DF har to prioriteringer. For det første skal sundhedsvæsenet tilbage til normal drift. En samlet plan for afvikling af udskudte operationer, lægesamtaler, undersøgelser og anden behandling skal dog tage hensyn til en mulig tredje bølge af Covid-19.

Der skal også være penge til at anerkende de ansatte.

Ansatte har brug for skulderklap

Sn.dk spurgte Jan Hendeliowitz, hvorfor flertalspartierne ikke udelukkende satsede på at få ventelisterne gnavet af.

- Det kunne vi godt. Men det er vigtigt at finde en måde at anerkende den helt fantastiske indsats, medarbejderne har leveret. Der er aftalt ekstra tillæg til de ansatte, der arbejder direkte med Covid-patienter, men hele organisationen har været med til at få det til at lykkes, siger Jan Hendeliowitz.

Det er hverken tanken at uddele et lille beløb til hver eller honninghjerter, som Region Hovedstaden gjorde før jul til mange ansattes udtalte irritation.

- Vi vil drøfte det med medarbejdernes repræsentanter, siger Jan Hendeliowitz.

Tusinder venter

Venstre, Konservative og Radikale slog for kort tid siden til lyd for, at Region Sjællands politikere skal have klart fokus på at få kræftpatienterne behandlet.

Frygten er, at mange kræftpatienter er kommet sent i behandling. Selv om sygehusene hele tiden har modtaget kræftpatienter, har nogle borgere tøvet med at gå til egen læge, og andre er ikke kommet til med det samme hos egen læge på grund af Covid-situationen.

Men Jacob Jensen (V) er ikke afvisende over for flertallets indspark.

- Vi er nødt til at have fokus på alle de patienter, der ikke er ramt af corona. Operationer, behandlinger og konsultationer i tusindtal er blevet udsat. Det skal vi have gjort noget ved; noget kan måske klares ved at organisere sig anderledes på sygehusene, ellers må vi se efter ledig kapacitet i Vestdanmark og i det private, siger Jacob Jensen, der anser mere lederudvikling og efteruddannelse som gode gevinster for de ansatte.

Region Sjælland nåede i løbet af 2020 at få indhentet de udskudte operationer og behandlinger fra forårets nedlukning.

- Alene i perioden fra uge 50 til uge 4 i år er der udskudt knap 3000 operationer og over 25.000 behandlinger og konsultationer, og det tal er ikke blevet mindre, siger Jacob Jensen.

Alle regioner genindfører udrednings- og behandlingsgarantien fra mandag den 1. marts. Det betyder, at patienter har ret til at blive behandlet et andet sted, hvis regionens sygehuse ikke kan klare det inden 30 dage.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?