4. december 2020
Bredbåndet skal bredes ud til alle afkroge, men den måde, som det foregår på nu, er ikke den optimale, mener teleekspert. Arkivfoto: Jens Wollesen
Bredbåndet skal bredes ud til alle afkroge, men den måde, som det foregår på nu, er ikke den optimale, mener teleekspert. Arkivfoto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Lang vej endnu til hurtigt bredbånd på hele Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Lang vej endnu til hurtigt bredbånd på hele Sjælland
Sjælland - 06. marts 2018 kl. 09:59
Af Søren Schaadt Larsen

Region Sjælland er med længder den region, der har den dårligste bredbåndsdækning i landet. Regeringens teleudspil ændrer umiddelbart ikke meget ved den del, for de lader i høj grad de frie markedskræfter at sikre bredbånd i alle afkroge af landet, og det er ikke vejen til hurtigt landsdækkende bredbånd, mener Torben Rune, teleekspert og grundlægger af IT-rådgivningsvirksomheden, Netplan A/s.

arrow Læs også: Region: Bredbånd til alle koster 1,8 mia.

- Der hvor der er penge at tjene, der hvor der er mange kunder, der konkurrerer man. Hvor der ikke er nogen penge at hente, ude i de tyndere befolkede områder, er der ikke nogen interesse fra virksomhederne i at udbygge bredbåndsnettet, siger han og peger på, at næsten alle i digitaliseringens tidsalder har brug for en god opkobling til nettet.

Mellem 70 og 80.000 hustande på Sjælland mangler hurtigt bredbånd. Dertil kommer små og store virksomheder. De store byer er godt dækket ind, men i landområderne står det knapt så godt til. 3882 adresser blev i 2017 sluttet til for statens 100 millioner kroner.

- Hvis man vil have fuld dækning på kort sigt, så er der ikke nok offentlige midler. Men de midler, der er sat af, er langt bedre end ingenting. De offentlige midler bliver suppleret med private: Flere bliver reelt sluttet til det hurtige bredbånd hvert år, siger han.

Torben Rune peger på, at selskaberne i højere grad skal forpligtes til at dække de tyndt befolkede områder.

- Når staten udbyder licenser til eksempelvis mobilnet, så skal selskaberne, der byder ind på dem sikre, at hele landet er dækket,

arrow Se kort: Så mange får bedre mobildækning
06. marts 2018 kl. 10:52 Opdateret: kl. 10:14
Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?