21. marts 2019
Efter skandalen med hvidvask i Danske Banks estiske filial er bøden for hvidvask ottedoblet af et folketingsflertal. Men det har ingen effekt, hvis ikke der blvier skruet mere op for kontrollen, mener ekspert. Foto: Jørgen Juul.
Efter skandalen med hvidvask i Danske Banks estiske filial er bøden for hvidvask ottedoblet af et folketingsflertal. Men det har ingen effekt, hvis ikke der blvier skruet mere op for kontrollen, mener ekspert. Foto: Jørgen Juul.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekspert: Kæmpe hvidvask-bøder ikke nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekspert: Kæmpe hvidvask-bøder ikke nok
Sjælland - 24. september 2018 kl. 11:22
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det nytter ikke at man mangedobler bøderne mod hvidvask, hvis ikke der er nogen til at holde bankerne overholder i ørerne.

Det siger Jakob Dedenroth Bernhoft, direktør i rådgivningsvirksomheden revisorjura.dk og hvidvaskningsekspert, til Nordvest nyt og DAGBLADET, efter et flertal på Christiansborg har indgået ny hvidvaskningsaftale.

I aftalen får Finanstilsynet tilført 6 millioner kroner årligt, som blandt andet skal sikre 50 hvidvaskundersøgelser i år.

- Hvis man virkelig vil det her problem til livs, er man nødt virkelig at tilføre ressourcer til de myndigheder, der skal sikre, at bankerne følger reglerne, siger Jakob Dedenroth Bernhoft.

Han vurderer, at tilsynet stadig vil have »et meget, meget lille antal« ansatte til at holde øje med et område, der er så komplekst som pengeoverførsler i den finansielle sektor.

- Danske Bank har alene 1200 medarbejdere til at kontrollere hvidvask, mens Nordea har 1500. Finanstilsynet gennemførte ikke en eneste kontrol i 2017. Det er ligesom farten på motorvejen. Folk holder jo ikke op med at køre stærkt, fordi bøden vokser. Hvis de derimod ved, at politiet holder i vejkanten, skal de nok overholde fartgrænsen, siger Jakob Dedenroth Bernhoft.

Erhvervsordfører Anders Johansson fra De Konservative understreger over for aviserne, at det er aftalt mellem partierne, at »der skal følges op på, om Finanstilsynet har de ressourcer, der skal til«.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.