26. juni 2019
Akivfoto
Akivfoto
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter politikontroller ved skoler: Mor med børn i bilen uden seler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter politikontroller ved skoler: Mor med børn i bilen uden seler
Sjælland - 15. januar 2019 kl. 08:57
Af Christina Ledertoug
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i uge 2 stået klar ved mere end 40 kontroller ved områdets skoler i de tidlige morgentimer som et led i en landsdækkende kampagne for at skabe trygge skoleveje.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Politiinspektør Tom Trude, der er leder af beredskabet, fortæller:

- Ved indsatsen er op mod 800 køretøjer blevet kontrolleret og mere end 3.500 trafikanter er målt via politiets automatiske trafikkontrol på skoleveje.

Heraf er flere blevet sigtet for at køre for hurtigt, uden sikkerhedssele eller med forkert brug af tågelygter. I et enkelt tilfælde valgte en mor at køre med to børn i bilen, der ikke var spændt fast

Herudover har en del elever fået påtaler for ikke at have tilstrækkeligt lys på deres cykel og flere steder var problemet så stort, at skolen nu har valgt at følge op med ekstra information.

Kampagnen er samtidig en mulighed for at få en snak med politiet. Her har politiet f.eks. hjulpet forældre i spørgsmål om parkering, korrekt lygteføring eller børns cykellygter, og talt med både elever og forældre om, hvad man selv kan gøre, for at færdes mere sikkert i trafikken til og fra skole.

Sikker skolevej

Ved den landsdækkende skolekontrol ser politiet blandt andet på, om der bliver kørt for hurtigt, om skilte bliver respekteret, om der er korrekt lys på bilen og om både børn og voksne er korrekt spændt fast.

Herudover tjekker politiet cykler og knallerter, og ser blandt andet på køretøjernes stand, deres lygter og knallertkøreres brug af hjelm.

Politiet har i uge 2 besøgt følgende skoler i politikredsen:
  • Faxe: Nordskovskolen, Hylleholt, Rolloskolen, Sofieskolen.
  • Guldborgsund: Sofieskolen x2, Nordbyskolen, Nørre Vedby Skole, Sundskolen, Sydfalster Skole.
  • Lolland: Søndre Skole Rødby, Blæsenborg Skole, Holeby Skole.
  • Næstved: Susåskolen, Kobberbakkeskolen x2, Lille Næstved Skole x2, Ellebækskolen, Holmegaardskolen, Kildemarksskolen, Kalbyrisskolen.
  • Sorø: Frederiksberg Skole, Ruds-Vedby, Pedersborg.
  • Slagelse: Marievangsskolen, Eggeslevmagle, Skælskør, Nymarksskolen x2, Søndermarkskolen, Marievangsskolen, Antvorskov Skole, Stillinge Skole, Dyhrs Skole, Dalmose Skole.
  • Vordingborg: Præstø Skole, Møn Skole, Iselinge, Gåsetårnsskolen, Vordingborg Gymnasium, Rudolf Steiner Skole.