28. februar 2020
Ringsted Sygehus har i årene 2013-2017 udført mangelfulde undersøgelser for brystkræft på hundredvis af kvinder. Foreløbig har ni i gruppen fået konstateret brystkræft - efter at have fået besked om at være raske.
Ringsted Sygehus har i årene 2013-2017 udført mangelfulde undersøgelser for brystkræft på hundredvis af kvinder. Foreløbig har ni i gruppen fået konstateret brystkræft - efter at have fået besked om at være raske.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter kræft-skandale: Her er den midlertidig sygehusledelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter kræft-skandale: Her er den midlertidig sygehusledelse
Opdateret 14. februar 2019 kl. 16:10
Sjælland - 14. februar 2019 kl. 14:15
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fyringen af sygehusdirektør Vagn Bach på grund af sagen om mangelfulde brystkræft-undersøgelser på Ringsted Sygehus efterlader et hul i direktionen på Næstved-Slagelse og Ringsted Sygehus.

arrow Læs også: 17 brystkræftramte kvinder søger erstatning

Det bliver fyldt ved hjælp fra Holbæk Sygehus og Psykiatrien i Region Sjælland.

Lægefaglig vicedirektør på Holbæk Sygehus Knut Borch-Johnsen skal i en ikke nærmere defineret periode også koncentrere sig om de tre sygehuse i den syd- og vestlige del af regionen. Michael Werchmeister, der ellers holder trådene i Psykiatrien med kontor i Psykiatrisygehuset i Slagelse, får også plads i den midlertidige direktion.

Desuden fortsætter vicedirektør Charlotte Bøll Larsen og konstitueret vicedirektør Anne Grethe Larsen på Næstved, Slagelse og Ringsted Sygehuse.

- Michael Werchmeister vil komme med et blik udefra være med til at sikre, at sygehuset holder kursen i den kommende tid og sikrer koordinationen med resten af Region Sjælland. Knut Borch-Johnsen har en rigtig stærk lægefaglig baggrund og grundig erfaring i at arbejde med kvalitetssikring, og det har vi i høj grad brug for i denne situation, siger Per Bennetsen, administrerende direktør i Region Sjælland.

Han oplyser, at det foreløbigt er uklart, hvor længe den midlertidige ledelse skal holde tøjlerne på akutsygehuset i Slagelse, specialsygehuset i Næstved og Ringsted Sygehus, der kun laver brystkræftundersøgelser samt brystkræft-operationer. Sidstnævnte hører under Sjællands Universitetshospital Roskilde.

arrow Kræftskandale: Angste kvinder vælter hotline
22. februar 2019 kl. 14:00 Opdateret: kl. 12:01
arrow Kræftskandale: Endnu en kvinde har fået konstateret brystkræft
22. februar 2019 kl. 00:18 Opdateret: kl. 15:19
arrow Sag om brystundersøgelser kunne være opdaget langt tidligere
17. februar 2019 kl. 03:03 Opdateret: kl. 03:04