28. februar 2020
Region Sjælland vil nu udvide hjælpen til berørte kvinder berørt af mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus. Foto: Scanpix.
Region Sjælland vil nu udvide hjælpen til berørte kvinder berørt af mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus. Foto: Scanpix.
Foto: Jacob Zacher Poulsen/Christian Als/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter brystkræft-skandale: Region udvider hjælp til kræftramte kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter brystkræft-skandale: Region udvider hjælp til kræftramte kvinder
Sjælland - 14. februar 2019 kl. 00:53
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De kvinder, der har været igennem mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus og som efterfølgende har fået konstateret kræft, skal have ordentlig hjælp til at klage og søge erstatning.

arrow Læs også: Minister: Sundhedsområdet har brug for nationalt samarbejde

Sådan lyder det blandt andet i en syvpunktsplan, som region Sjælland har offentliggjort efter et næsten fire timer langt møde i regionens forretningsudvalg onsdag om de mangelfulde brystkræftundersøgelser på Ringsted Sygehus.

Region Sjælland vil tilbyde de berørte kvinder krise- og psykolog-bistand såvel som en personlig samtale på enten Ringsted Sygehus' Radiologiske Afdeling eller alternativt hos en anden uvildig fagperson for at få afklaring omkring deres forløb, behandling og klage- og erstatningsmuligheder.

- Det skal være med til at sikre, at de her berørte kvinder får ordentlig hjælp. Der er mange elementer i den her sag, men en ting er, at man ikke har fulgt de nationale retningslinjer. Noget andet er, at man efterfølgende ikke informerer de berørte kvinder ordentligt, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland (S).

Regionen vil desuden udvide sin nuværende hotlines daglige åbningstid frem til klokken 22.00 om aftenen, hvor de berørte kvinder også kan få rådgivning og hjælp til at klage og søge erstatning.

Rigshospitalet ind
Regionen vil også bede Rigshospitalet om at gå ind i sagen og vurdere, om de kræfttilfælde, der er opstået hos flere af de berørte kvinder, kan skyldes de mangelfulde undersøgelser eller ej. Vurderes der at være en sammenhæng, vil de berørte blive kontaktet og få hjælp til at kalge og søge om erstatning.

Heino Knudsen understreger, at Ringsted Sygehus på nuværende tidspunkt overholder de nationale retningslinjer på kræftområdet og har gjort det, siden sagen kom frem i maj 2017.

Alligevel er et enigt forretningsudvalg blevet enige om, at man fremadrettet vil foretage stikprøvekontroller af 10 patientforløb på Radiologisk Afdeling på Ringsted Sygehus hver måned.

Samtidig skal det undersøges om ledelsen af Radiologisk Afdeling skal flyttes fra Næstved og Slagelse Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

- Vi tager aktion i den situation, vi står i nu, med den her plan, og vi sikrer, at vi har den kvalitet, vi skal have i behandlingen på afdelingen, siger Gitte Simon, medlem af forretningsudvalget for Dansk Folkeparti.

arrow OVERBLIK: 2000 kvinder har fået mangelfulde kræfttjek
25. maj 2019 kl. 06:31 Opdateret: kl. 06:32
arrow Regioner vil sikre kræftundersøgelser efter skandalesag
25. maj 2019 kl. 06:30 Opdateret: kl. 06:30
arrow Medie: Fem personer sigtet efter brystkræft-skandale
24. maj 2019 kl. 09:28 Opdateret: kl. 09:28