12. december 2017
Køge Bugt Motorvejen er et af de steder, hvor mange bilister er blevet taget i at køre for stærkt forbi vejarbejder på det seneste. Foto: Elmer Madsen
Køge Bugt Motorvejen er et af de steder, hvor mange bilister er blevet taget i at køre for stærkt forbi vejarbejder på det seneste. Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efter bøderegn: Politikere vil skærpe fartkontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter bøderegn: Politikere vil skærpe fartkontrol
Opdateret 10. august 2017 kl. 09:15
Sjælland - 09. august 2017 kl. 09:31
Af Tomas Revsbech og Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alt for mange bilister overskrider hastighedsbegrænsningerne på strækninger med vejarbejde. Det mener politikerne, som nu vil stramme grebet om dem, der ikke kan finde ud af at lette på speederen.

- Det er helt afgørende med en massiv indsats. At køre for stærkt forbi et vejarbejde er noget af det værste, fordi man kan sætte arbejderne i fare, siger Rasmus Prehn, transportordfører for Socialdemokratiet.

Risikoen for ulykker stiger til det dobbelte på strækninger med vejarbejde. Alligevel har flere tusinder i løbet af de seneste uger indkasseret bøder for at køre for stærkt ved vejarbejder på Køge Bugt Motorvejen og Vestmotorvejen ved Slagelse. En del har desuden fået klip i kørekortet.

- Der er bred enighed om, at vi skal finde nogle metoder til at begrænse hastigheden. Vi har set nogle farlige situationer, blandt ved Slagelse, siger Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen.

Mobile stærekasser, som kan rykke rundt med vejarbejdet, er et af de tiltag, der er i spil.

- Vi skal have søsat ideen om mobile stærekasser. Vi ved fra Sverige at det virker og reder menneskeliv. Det er noget jeg vil drøfte med transportministeren i nær fremtid, siger Kristian Pihl Lorentzen (V).

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET og Nordvestnyt onsdag den 9. august og i Sjællandske torsdag den 10. august. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.