21. oktober 2019
Pressefoto
Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: EL om lægemangel: Brug for lovændring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EL om lægemangel: Brug for lovændring
Sjælland - 25. maj 2019 kl. 13:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Enhedslistens Eva Flyvholm, der er nummer to på partiets liste i Sjællands Storkreds, er i lighed med andre folketingspolitikere stærkt bekymret over, at så mange praktiserende læger har lukket for adgang af patienter, og at praksis lukker i flere områder.

arrow Læs også: R om lægemangel: Systemet fungerer ikke

- Jeg er selv ret nytilflyttet til Sorø og har oplevet, hvor svært det kan være at få en læge. Det er et stort problem, at ikke alle danskere kan få deres egen praktiserende læge, så det er nødvendigt at uddanne flere, siger Eva Flyvholm.

Enhedslisten foreslår en lovændring, så regionerne lettere kan ansætte speciallæger i almen medicin, der tøver med at købe en praksis.

- Mange yngre læger ser det som en stor økonomisk udfordring at binde sig til en praksis, og de kan være bange for at købe en praksis i et yderområde, hvor de måske ikke kan få solgt igen. Den barriere kan vi nedbryde, hvis regionerne letere kan ansætte praksis-læger. Det vil også betyde, at en læge fx kan have to dage i en mindre by, to dage i en anden og en dag om ugen til at forske på sygehuset. I dag kan der først oprettes regionsklinikker, hvis det ikke lykkes at få Falck, Nordic Medicare eller andre private aktører til at oprette en udbudsklinik, når der mangler praktiserende læger, siger hun.

arrow DF om lægemangel: Læger bør aflastes
25. maj 2019 kl. 08:02 Opdateret: kl. 08:02
arrow Flere sjællændere mister deres familielæge
25. maj 2019 kl. 08:01 Opdateret: kl. 08:08
arrow Kandidater hos lægen: Akut lægemangel kræver handling nu
25. maj 2019 kl. 04:44 Opdateret: kl. 21:36