21. september 2021
Nanna Høvring Munk søgte ind på socialrådgiveruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Slagelse, hvor hun har fået en standbyplads.  Foto: Privat
Nanna Høvring Munk søgte ind på socialrådgiveruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Slagelse, hvor hun har fået en standbyplads. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: »Drømmen skal stadig fuldføres«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

»Drømmen skal stadig fuldføres«
Sjælland - 28. juli 2021 kl. 10:34
Af Signe Ravn

Den 28. juli. Umiddelbart bare en dato som alle andre - og så alligevel ikke.

I dag sender Den Koordinerede Tilmelding nemlig svar til alle, der har søgt ind på en videregående uddannelse.

En af dem, der begyndte morgenen med en nervepirrende venten, indtil svaret viste sig på skærmen, er Nanna Høvring Munk fra Vemmelev.

Hun har søgt ind på socialrådgiveruddannelsen på Professionshøjskolen Absalon i Slagelse gennem kvote 2. Med et gennemsnit på 11,5 håbede hun på forhånd på at få et positivt svar på dagens store spørgsmål; optag eller afslag?

Får plads senest i 2022

- Jeg kom desværre ikke ind, fortæller Nanna Høvring Munk, der dog har fået en standby-plads:

- Så jeg er garanteret en plads til næste studiestart.

Det vil sige, at skulle en anden studerende springe fra, kan Nanna få pladsen i stedet, det samme gælder til vinterstarten, og skulle det ikke lykkes der, så er hun garanteret en studieplads med start til september næste år.

- Jeg er forhåbningsfuld, for der er en plads til mig. Drømmen skal stadig fuldføres, det kommer bare til at tage lidt længere tid, konstaterer Nanna Høvring Munk, der, trods skuffelsen, har bevaret sin optimisme.

Op på hesten i morgen

- Det er ikke et nederlag, men lige en lille ventetur. Man bliver nødt til at være positivt minded omkring de her ting, når man er så heldig at at stå på [standby]. Ellers render man rundt med hovedpine, tror jeg.

- I dag skal jeg slappe af og tænke lidt over, hvilke job, jeg kunne tænke mig at søge. Det er først i morgen, man tager fat, så er det op på hesten igen. Jeg er heldigvis god til at få jobs!

Trodsede hård skoletid

At 28-årige Nanna Høvring Munk overhovedet er nået så langt som til at have søgt ind på en videregående uddannelse stod ikke ligefrem skrevet i stjernerne.

Faktisk er hun først denne juni blevet færdig med en HF-fagpakke på HF og VUCKlar i Ringsted efter en årrække på kontanthjælp.

- Jeg blev forfærdeligt mobbet i folkeskolen. Jeg rykkede rundt på mange folkeskoler og fandt aldrig et fit. Når man hele tiden rykker fra en klasse til en anden skole, så er man altid outsideren, og så er det meget nemt fortsat at blive mobbet. Det blev en selvforstærkende cirkel, der blev værre og værre, fortæller Nanna Høvring Munk.

Hun afsluttede folkeskolen uden at vide, hvad hun ville og endte på kontanthjælp. Herefter fulgte en årrække i et system, der ikke var indrettet til at tage hånd om den angst, Nanna Høvring Munk havde udviklet som følge af års mobning.

Som at trykke på en knap

Vejen videre blev brolagt af en ny sagsbehandler, der sikrede en periode med fokus på helbredet og ro fra aktivering og andre tiltag.

- Jeg fik tid til at komme til hægterne igen. Den tænketid brugte jeg på at tænke over: Hvem er jeg, hvad kunne jeg godt tænke mig at gøre i livet? Hvad er mine styrker, mine svagheder, hvad vil jeg arbejde på? forklarer Nanna Høvring Munk.

- Det føltes som om, der var en knap, der blev trykket på, så var jeg klar til at komme ud i verden og blev HF-klar og kom ud med det højeste snit i min klasse.

Hun så mennesket først

Socialrådgiveruddannelsen var nu det oplagte valg, og forude venter tre et halvt års skolegang og efterfølgende virkeliggørelsen af drømmen om at gøre en forskel for andre mennesker.

Alt sammen takket være hendes eget benhårde arbejde og tilliden fra den sagsbehandler, der så mennesket Nanna før sagen, da hun flyttede til Faxe Kommune.

Netop sådan, som Nanna Høvring Munk, som færdiguddannet socialrådgiver, gerne selv vil møde sine fremtidige klienter.

- Hun har sat standarden for, hvordan tingene sådan ordentligt skal køre. Hun havde andre, hun tog hånd om på samme måde som mig; Ro på, og så i gang! Den medmenneskelighed, hun viste mig... Det var en helt anden tone. Hvis jeg bare kunne sidde på den anden side af bordet og give det til en anden - det ville gøre det det hele værd, slutter Nanna Høvring Munk.

Synes du, at kommunen er der for dig?