29. november 2020
Det store flertal i regionsrådet i Region Sjælland giver borgerne i Næstved og Roskilde mulighed for at få en læge til at ordne mindre skader døgnet rundt. Men prisen får flere til at vride sig. Foto: Jens Christian Bachmann
Det store flertal i regionsrådet i Region Sjælland giver borgerne i Næstved og Roskilde mulighed for at få en læge til at ordne mindre skader døgnet rundt. Men prisen får flere til at vride sig. Foto: Jens Christian Bachmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Døgnåbne skadestuer er »sognerådspolitik«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Døgnåbne skadestuer er »sognerådspolitik«
Sjælland - 20. august 2019 kl. 08:34
Af Tine Fasmer

Selv om De Radikale var alene om at stemme imod, at der fra 1. oktober skal være læger døgnet rundt på skadestuerne i Roskilde og Næstved, er der uro i flere af regionsrådets partier.

arrow Læs også: Dyr skadestue-løsning er tiljublet og udskældt

For det er sin sag at stemme for at bruge cirka 10 millioner kroner årligt på at sikre, at anslået et sted mellem tre og syv ekstra patienter pr. døgn kan slippe for at køre til et af akutsygehusene i Slagelse, Køge eller Holbæk.

Evan Lynnerup (V) er helt bevidst om, at det er et stort ønske blandt lokalbefolkningen i Roskilde og Næstved.

- Jeg kan ikke mindes et eneste valgmøde, hvor det ikke var oppe. Men nu er jeg jo tidligere bankmand, og hvis man ser på økonomien, er det nok ikke den mest velfunderede sag, vi har haft i regionsrådet, sagde han.

Freddy Blak (S) lovede at stemme med sine partifæller, men hans kommentar var ironisk og besk:

- Jeg glæder mig virkelig til at komme til Nakskov og ud på Møns Klint og fortælle, at nu er der tryghed i Næstved og Roskilde. Det her er et eksempel på god sognerådspolitik.

Også Enhedslisten er bekymret ved udsigten til, at det måske ender med, at det er ortopædkirurgiske lægekonsulenter (højtlønnede vikarer), der kommer til at bemande de to skadestuer.

- Når man kigger på det, bruger vi jo mange penge. Opgaven kunne måske løses på en mere hensigtsmæssig måde, sagde Bruno Jerup (EL), der håber på tilkaldeordning for læger fra andre af sygehusets afdelinger:

- Hvis den konkrete læge ikke har så meget indsigt i lige den type skader, så kunne man sende et billede og tale med en vagthavende læge måske i Køge eller et andet sted i landet.

Egon Bo (LA) mente, at det er fagforeningspolitik, der har hindret en aftale om, at de praktiserende læger både dækker lægevagten i Region Sjælland og skadestuerne i Næstved og Roskilde. De udsagn fik Jens Gredal (S), der er praktiserende læge, op af stolen.

- En skadestue bør altså være bemandet med ortopædkirurger, der er uddannet til at tage sig af brud og sår, sagde Jens Gredal, der også pointerede, at der mangler praktiserende læger - og dermed er lægevagten presset.

arrow God beslutning om læger på skadestuen
18. august 2019 kl. 00:15 Opdateret: kl. 14:32
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?