23. maj 2019
To steder går det den forkerte vej med antal af dræbte i trafikken. Arkivfoto
To steder går det den forkerte vej med antal af dræbte i trafikken. Arkivfoto
Foto: Bjørn Nielsen, www.bpln.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disse to steder dør flere i trafikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse to steder dør flere i trafikken
Opdateret 08. november 2018 kl. 09:52
Sjælland - 08. november 2018 kl. 09:47
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre dør i trafikken i Danmark - men to steder går det den anden vej. Det viser en opgørelse, som Vejdirektoratet har foretaget over de seneste fem år.

Hos Sydsjælland og Lolland Falster Politi er antallet af tilskadekomne i trafikken steget med 24 %, mens antallet af dræbte er steget fra 9 dræbte i 2013 til 17 dræbte i 2017.
Og på Københavns Vestegn er antallet af dræbte steget fra 4 dræbte i trafikken i 2013 til 12 dræbte i 2017.

I den tredje store sjællandske politikreds følger man til gengæld landstendensen. I politikredsen er antallet af tilskadekomne faldet med 21 procent siden 2013, og i samme periode er antallet af dræbte mere end halveret. Dog var der en lille stigning i 2016.

I alt er 11 personer blevet dræbt og 115 kommet alvorligt til skade i 2017, mens 40 personer betegnes som lettere tilskadekomne.

I øvrigt er Nordsjælland den politikreds, hvor færrest personer mistede livet eller kom til skade i en trafikulykke i 2017 set i forhold til indbyggertallet.

- I byerne er udfordringen lette trafikanter og mange krydsningspunkter mellem trafikanterne, så selv mindre fejl kan få konsekvenser. På landevejene opstår ulykkerne af andre årsager og har en tendens til at være mere alvorlige, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af Vejdirektoratets trafiksikkerhedsafdeling.

Vejdirektoratet håber, at opgørelsen vil give kommuner og politi et overblik over, hvordan udviklingen ser ud hos dem netop nu, og hvilke områder de bør være opmærksomme på.