19. juni 2021
Foto: Region Sjælland
Foto: Region Sjælland
Foto: Fotograf Carsten Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Diabetesbussen kommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Diabetesbussen kommer
Sjælland - 21. oktober 2020 kl. 15:11

Når livet driller, kan det være svært at overskue meget andet. Det betyder, at diabetikere med misbrug og andre udfordringer ofte dropper de årlige undersøgelser på sygehuset eller hos egen læge.

Derfor har Steno Diabetes Center Sjælland, Nykøbing F. Sygehus sammen med Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommuner fået en diabetesbus. Det er et laboratorium på hjul, så særligt sårbare mennesker også¨kan få forebygget alvorlige diabetesskader - nyresygdom, blindhed, fodsår og amputation.

- I bussen kan man få fotograferet sine øjne for at screene for øjenforandringer. Fødderne bliver efterset for sår eller skader samt føleforstyrrelser. Derudover bliver der taget blodprøver og lavet en urinprøve for at tjekke diabetesregulationen og tegn på nyresygdom, forklarer specialeansvarlig overlæge og centerchef Allan Kofoed-Enevoldsen, der har været med til at tage initiativet til bussen.

Foreløbig kører bussen ud til bosteder. På sigt skal diabetesbussen også køre ud til plejehjem, væresteder, fængsler og psykiatrien i den sydlige del af Region Sjælland.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?