25. marts 2019
Selvom yderområderne i medierne ofte bliver fremstillet i forfaldshistorier om afvikling og social slagside, viser en ny Gallup-undersøgelse alligevel, at andelen af borgere, der oplever høj livskvalitet, er størst i landdistrikterne.  Foto: presse
Selvom yderområderne i medierne ofte bliver fremstillet i forfaldshistorier om afvikling og social slagside, viser en ny Gallup-undersøgelse alligevel, at andelen af borgere, der oplever høj livskvalitet, er størst i landdistrikterne. Foto: presse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det er fedt på landet: Her er livskvaliteten højest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er fedt på landet: Her er livskvaliteten højest
Opdateret 17. september 2018 kl. 11:28
Sjælland - 17. september 2018 kl. 08:52
Af Anna E. Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mere natur og nære fællesskaber. Der kan være flere grunde til at vælge et liv på landet. Nu taler endnu mere for at slå sig ned uden for byerne, for ifølge en ny Gallup-undersøgelse foretaget for Realdania blandt godt 7000 danskere har folk en højere livskvalitet på landet end i byerne. Hele 82 procent af beboerne i landdistrikterne svarer nemlig, at de har »en høj livskvalitet«, hvor det kun gælder 76,8 procent af alle danskerne og 74,7 procent af københavnerne.

Nu vil forskere fra Syddansk Universitet, Aalborg Universitet og København Universitet undersøge, hvilke faktorer der skaber livskvalitet på landet ved at se på sammenhængen mellem livskvalitet, stedbundne potentialer, fællesskaber og det byggede miljø.

- Vi ved meget om, hvorfor folk vælger at flytte på landet - nogle ønsker for eksempel mere natur og mere fællesskab. Nu skal vi undersøge, om det er de samme faktorer, der påvirker livskvaliteten, udtaler lektor ved Center for Landdistriktsforskning, Syddansk Universitet, Pia Heike Johansen, som leder forskningsprojektet, der er støttet af Realdania med 4,8 millioner kroner.

Andelen af danskere med høj livskvalitet fordelt på geografi

Alle danskere: 76,8 procent

Landdistrikter: 82 pct.

Hovedstaden: 74,7 pct.

Med »landdistrikter« menes befolkningen, der bor i landsbysamfund med under 200 indbyggere.

Kilde: Gallup for Realdania

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.