24. september 2021
Elgen blev den set og filmet på gårdejer Johannes Pedersens mark.
Elgen blev den set og filmet på gårdejer Johannes Pedersens mark.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den svenske elg er lige i nærheden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den svenske elg er lige i nærheden
Nu er den svenske elg på sin danske vandring nået så langt sydpå som til Tågerup og Druestrup. Onsdag blev den set og filmet på gårdejer Johannes Pedersens mark
Opdateret 05. februar 2010 kl. 09:46
Sjælland - 05. februar 2010 kl. 09:21
Elgbesøg for ti år siden: Det prægtige dyr, der i sommer landede i Nordsjælland efter en svømmetur fra Sverige, er nu kommet noget længere sydpå.

- Den er godt nok stor, langbenet og flot, mener gårdejer Johannes Pedersen, der så elgen onsdag ved 15-tiden. 66-årige Johannes Pedersen var ude at pløje på sin mark ved Karisevej, da elgen med ét tårnede sig op i landskabet 30 meter fra ham og den larmende traktor.
arrow Læs også: Mysteriet om elgen: Hvem har set Elga

- Den var slet ikke skræmt. Den kiggede. Og jeg havde jo hverken video-kamera eller fotografiapparat med mig i traktoren, så jeg for afsted først til en nabo, så til en anden, der heldigvis havde et fotoapparat med film i, fortæller Johannes Pedersen. Derefter hastede han tilbage sammen med naboen Jette Ørntoft, men så var elgen væk.

- En bekendt havde set, at den var gået ind i remisen, som jeg kalder den tidligere mergelgrav, der ligger på min mark. Så jeg gik derind for at jage den ud, så de kunne se den og fotografere. Og det lykkedes, fortæller Johannes Pedersen, der ved, at der siden er set spor af elgen i Egevænget i Østerskov.

Hvor elgens færd vil føre den hen er uvist, men som Johannes Pedersen siger, så slår den sig ikke til ro, før den finder selskab: - Men for mange år tilbage hørte jeg om en kronhjort, der holdt til et sted sammen med nogle kvier, nævner han. Så hvem ved, hvad den smukke elg kan støve op?
arrow Er elgen Elga i Tappernøje?
24. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:07
arrow Elgen Elga løb ud foran tog
06. juli 2018 kl. 14:04 Opdateret: kl. 14:04
arrow Ingen spor af elgen Elga
06. juli 2018 kl. 07:43 Opdateret: kl. 07:43
Stemmer du til kommunalvalget i år?