13. december 2017
Der kan være lang vej til at få afklaret, om man lider af demens eller ej. I Roskilde er ventetiden syv måneder i geriatrien. Foto: Christian Mikkelsen
Der kan være lang vej til at få afklaret, om man lider af demens eller ej. I Roskilde er ventetiden syv måneder i geriatrien. Foto: Christian Mikkelsen
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Demente må vente over et halvt år på diagnose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Demente må vente over et halvt år på diagnose
Sjælland - 14. marts 2017 kl. 14:04
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det tager over et halvt år, før demente kan få første tid til undersøgelse på Geriatrisk Hukommelsesklinik i Roskilde. I den modsatte ende af regionen er ventetiden blot fem uger.

arrow Læs også: Nu kan psykisk syge tale fortroligt i fred

- Den næste ledige tid vi har i ambulatoriet til indledende undersøgelse for demens er 25. oktober, og det er da enormt lang tid at vente, siger Troels Gerhard Bock, der er ledende overlæge for Medicinsk Afdeling, hvor geriatrisk afsnit (aldersbetingede sygdomme) hører under.

Han påpeger, at det er muligt at komme hurtigere til undersøgelse andre steder i Region Sjælland.

- Hvis man bor i Roskilde-Køge-området, bliver man henvist til Geriatrisk Hukommelsesklinik i Roskilde, og når vi ikke kan leve op til behandlingsgarantien på fire uger, bliver man kontaktet og får et alternativt tilbud. Det er heldigvis ikke sådan, at vi bare lader folk i stikken, men der kan være langt til Nykøbing Falster for denne patientgruppe, siger Troels Gerhard Bock.

Hukommelsesklinikken i Psykiatrien i Roskilde er på nuværende tidspunkt det eneste af de syv forskellige steder i regionen, der udreder demens, hvor ventetiden på første demens-undersøgelse overholder fristen på højst fire uger.

De lange ventetider bekymrer regionsrådsmedlem Christian Wedell-Neergaard (K), der er formand for sygehusudvalget.

- Heldigvis har vi frit sygehus-valg. Men vi er nødt til at arbejde for at øge kapaciteten, fordi der kommer flere ældre. Men det tager tid at uddanne flere læger, som kan foretage undersøgelserne, siger han.

Folk med mulig demens i Region Sjælland kan enten blive henvist til psykiatrien - Vordingborg (6 ugers ventetid) eller Roskilde (tre ugers ventetid), neurologien - Roskilde (12 ugers ventetid) eller Slagelse (6 ugers ventetid) eller geriatrien - Roskilde (31 ugers ventetid), Nykøbing F. (5 ugers ventetid) eller Slagelse (18 ugers ventetid).

Læs mere i tirsdagsudgaven af Sjællandske Mediers betalte aviser Nordvestnyt og DAGBLADET.

arrow Muligt lovbrud: Patientsamtaler kan høres uden for rummet
26. maj 2017 kl. 09:04 Opdateret: kl. 09:04
arrow Tillidsfolk: Ubesatte job forsvinder i sparerunder
24. marts 2017 kl. 12:50 Opdateret: kl. 12:50
arrow Patienter får hurtigere besked om sygdom
10. marts 2017 kl. 16:30 Opdateret: kl. 15:43
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.