30. maj 2020
- Det er vigtigt, at børn og unge har rollemodeller, som de kan spejle sig i, så man som kvinde ved, at man sagtens kan vælge den politiske vej og få succes med det, siger Sabine Dybdahl Christensen, der stammer fra Roskilde.
- Det er vigtigt, at børn og unge har rollemodeller, som de kan spejle sig i, så man som kvinde ved, at man sagtens kan vælge den politiske vej og få succes med det, siger Sabine Dybdahl Christensen, der stammer fra Roskilde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debattens unge stemmer kæmper for ligestilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debattens unge stemmer kæmper for ligestilling
Sjælland - 15. maj 2019 kl. 07:51
Af Marianne Due
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ligestilling: Når Kvinderådets kampagne »Stem på en kvinde« ruller på facebook og instagram, så stiller 18 kvinder og fire mænd op med hver deres begrundelse for, hvorfor de vælger at stemme personligt på en kvinde. Der møder man blandt andet politikeren Ritt Bjerregaard og professoren Drude Dahlerup men også en lang række af ligestillingsdebattens yngre stemmer som standupper Sanne Søndergaard, influenceren Twerk Queen alias Louise Kjølsen og næstforkvinde i den nystiftede forening »Handletanken #Ligefrem«, Sabine Dybdahl Christensen.

arrow Læs også: Rødt flertal trækker rekordmange kvinder ind

- Jeg tror på, at en bred diversitet i forhold til køn, seksualitet, etnicitet og alder styrker de beslutninger, som folketinget skal træffe, siger Sabine Dybdahl Christensen, der stammer fra Roskilde.

Hun fremhæver også, at det også er vigtigt, at børn og unge har rollemodeller, som de kan spejle sig i, så man som kvinde ved, at man sagtens kan vælge den politiske vej og få succes med det.

Sabine Dybdahl Christensen, som studerer statskundskab, har ikke fået mange reaktioner på baggrund af at være en del af Kvinderådets kampagne men nogle kommentarer er der dog faldet.

- Nogle undrer sig over, hvorfor man skal stemme på en kvinde og ikke bare stemme efter kvalifikationer. I den ideelle verden ville jeg ønske, at det var sådan, men når mænd bliver forfordelt både i folketinget og på lederposter, så er der stadig en barriere på baggrund af køn, og så længe den barriere er der, så er vi nødt til at tage højde for dette.

- Det med, at mændene er blevet forfordelt, er måske ikke noget, man har været bevidst om, som vælger. Nu prøver vi med kampagnen at gøre det omvendte, og da der er mange kvalificerede kvindelige kandidater, så er det ikke kønnet, der er afgørende, men både kvalifikationerne og kønnet, siger hun.

arrow FAKTA: Her er de 179 medlemmer af Folketinget
06. juni 2019 kl. 21:37 Opdateret: kl. 21:38
arrow Tre flere kvinder er valgt til Folketinget end i 2015
06. juni 2019 kl. 21:09 Opdateret: kl. 21:10
arrow Se hvem der bliver valgt i Nordsjælland
06. juni 2019 kl. 09:39 Opdateret: kl. 09:39
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?