20. september 2019
Grafik: Seges.
Grafik: Seges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danske forskere baner vej for grønnere grise: Sådan bliver græs til foder-protein

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danske forskere baner vej for grønnere grise: Sådan bliver græs til foder-protein
Sjælland - 25. marts 2019 kl. 16:01
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danske landmænd importerer hvert år 2-3 tons soja-protein til svinefoder.

arrow Læs også: Grønnere grise: Øko-bonde vil gerne være grønnere, men ...

I SuperGrassPork-projektet har danske forskere sammen med landbrugets videncenter Seges forsøgt at udvinde protein af dansk kløvergræs.

Det foregår på denne måde:
Først skal Græsset høstes.

Herefter skal saften presses ud af græsset på et lokalt bioraffinaderi. Restproduktet kan bruges til kvægfoder.

Græs-saften skal herefter gennem en gæringsproces, også kaldet fermentering, med mælkesyrebakterier eller varmebehandling for at frigøre græsproteinet. Herefter skal det centrifugers og tørres til græsprotein-granulat, der kan bruges i foderblandinger til grise og høns.

Resten af saften kan bruges som gødning, enten direkte eller efter en tur i et biogas-anlæg.