27. januar 2021
Covid-19 er spredt i hele samfundet, og selv om antallet af smittede er faldende, er der fortsat mange indlagte, og risiko for eksplosiv stigning, når britisk, mere smitsom mutation kommer til at dominere. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Covid-19 er spredt i hele samfundet, og selv om antallet af smittede er faldende, er der fortsat mange indlagte, og risiko for eksplosiv stigning, når britisk, mere smitsom mutation kommer til at dominere. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens tal for Covid-19 og vaccinationer: Færre indlagte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens tal for Covid-19 og vaccinationer: Færre indlagte
Opdateret 26. januar 2021 kl. 14:42
Sjælland - 26. januar 2021 kl. 14:11
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech

652 mennesker er konstateret smittet med Covid-19 i det seneste døgn ud af 99.107 prøver.
Der er i alt 684 indlagte. Det er 54 færre personer end døgnet før.

Yderligere 20 mennesker er døde med Covid-19.
I alt har 2030 mennesker nu mistet livet med Covid-19 i Danmark.

arrow Læs også: Corona presser region til at udskyde flere operationer

119 personer på landsplan er indlagt på intensiv, hvoraf de 89 er i respirator.

Ifølge tal fra Statens Serum Institut, der opgøres hver tirsdag, var der 26. januar 84 indlagte med Covid-19 i Region Sjælland. I Region Hovedstaden var der 333 indlagte.

Som grafen over indlæggelsestallene nedenfor viser, så har der været en voldsom stigning i antallet af indlagte i de to regioner den seneste tid. Men efter den seneste nedlukning, der begyndte i julen og er fortsat ind i januar, er antallet af indlagte begyndt at dale på landsplan(Grøn kurve).

Faldet er mindre i Region Hovedstaden (blå kurve), mens antallet af indlagte er stagneret på et højt niveau (rød kurve)
Begge regioner udskyder alle ikke-akutte operationer. Det samme gælder mange ikke-akutte behandlinger. Patienter, der ikke kan vente på behandling - fx kræftpatienter - kan blive overført til udredning og behandling i Region Syddanmark.

Specialhospitalet Filadelfia i Dianalund modtager medicinske patienter fra Region Sjælland, der ikke er klar til at komme hjem endnu. De 17 kommuner i Region Sjælland har oprettet i alt 20 pladser til medicinske patienter. Begge grupper behandles af læger fra regionens E-hospital.

Vaccinationer

183.295 danskere er nu vaccineret første gang.
Det svarer til 3,14 procent af befolkningen.
30.429 er færdigvaccineret med 2. stik

I Region Hovedstaden er 60.273 mennesker nu vaccineret første gang og 8.581 anden gang. I Region Sjælland er 21.394 mennesker vaccineret første gang og 6.879 anden gang.

Se hvornår du kan forvente at få vaccinen på vaccinationskalenderen fra Sundhedsstyrelen.

Smittetal dykker stadig i sjællandske kommuner

I de sjællandske kommuner falder smittetallet fortsat i stort set alle kommuner og i stadig flere kommuner ligger smittetallet under 100 smittede pr. 100.000 indbyggere den seneste uge. Og gruppen vokser.

Det viser Sn.dk’s bearbejdning af tal fra Statens Serum Institut (ssi.dk).

I kommuner som Sorø, Ringsted, Solrød, Vordingborg, Halsnæs og Allerød har smittetallet ligget under 100 pr. 100.000 indbyggere i nogle dage.

Det samme er nu sket i Slagelse, Næstved, Kalundborg, Hillerød, Frederikssund kommuner samt i flere af kommunerne langs Øresund.

Som det fremgår af nedenstående tabel, så er smittespredningen stadig størst i kommunerne på Vestegnen, om end den er faldet en del over de sidste dage og uger.
For første gang i lang tid har ingen af landets kommuner længere haft over 300 smittede pr. 100.000 indbyggere de sidste 7 dage. På landsplan er smittespredningen dog stadig højest i Vestegnskommuner som Ishøj, Høje-Tåstrup, Brøndby og Vallensbæk.
Det samme gælder i øvrigt i Lejre, Køge og Roskilde kommuner.

Over 4,1 millioner danskere er blevet testet, i alt er der udført over 12,q9mio. test.

I alt har 195.948 danskere nu været smittet.

182.420 er blevet raskmeldte efter sygdommen.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?