29. november 2020
DSB er presset i bund af pendlere og togrejsende, der vil have refunderet billetter og kort på grund af corona-udbruddet. Foto: Philip Davali/Scanpix
DSB er presset i bund af pendlere og togrejsende, der vil have refunderet billetter og kort på grund af corona-udbruddet. Foto: Philip Davali/Scanpix
Foto: Thomas Hee/Philip Davali/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DSB bøvler med refusion til pendlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DSB bøvler med refusion til pendlere
Opdateret 19. marts 2020 kl. 10:32
Sjælland - 19. marts 2020 kl. 10:30
Af Tomas Revsbech

I lyset af, at mange danskere den seneste uge ikke har pendlet til og fra arbejde, valgte DSB for nogle dage siden at åbne op for fuld refusion af pendlerkort. (Læs mere her.)

arrow Læs også: Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job

Det har tusinder af pendlere taget imod, men mange har indtil videre spejdet forgæves på deres bankkonto efter de refunderede penge.

Men bare rolig. Pengene skal nok komme. Det tager bare tid, lyder det fra DSB's informationschef, Tony Bispeskov.

-Vi har fået ekstraordinært mange henvendelser fra folk, der gerne vil have refunderet det, de har købt. Det har belastet vores kundeservice i en grad, hvor vi må sige, at folk kommer til at vente lidt på deres penge. Folk skal ikke være bekymrede, men det kommer til at tage lidt tid, siger Tony Bispeskov til Sn.dk.


Informationschef i DSB, Tony Bispeskov, lover, at pendlerne nok skal få refunderet deres penge, men de må være tålmodige. Foto: Per Vagnsø.

Han kan ikke sætte tal på, hvor mange pendlere og rejsende, der har ønsket billetter og pendlerkort refunderet. Men det er mange.

Tomme tog - aflysninger lurer

Tony Bispeskov oplyser, at togene lige nu kører med 20 procent af det normale passagertal. På enkelte afgange er det helt nede på fem procent.

Men samtidig er DSB en del af landets kritiske infrastruktur. Og derfor kører DSB stort set med fuld køreplan. Men aflysningerne lurer.

- Vi har lige nu tre gange så mange syge blandt vores personale, som normalt. I dag har vi kunne nøjes med at halvere antallet af afgange på en enkelt s-togstrækning fra 5- til 10-minutters drift. Men hvis det varer ved, vil der komme flere aflysninger i den øvrige togtrafik. Også i den regionale togtrafik på Sjælland, siger Tony Bispeskov.

arrow Undersøgelser for corona skal foregå i telt
19. marts 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15
Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?