24. april 2019
En ny stormflod kan give oversvømmelser tirsdag og onsdag. Arkivfoto
En ny stormflod kan give oversvømmelser tirsdag og onsdag. Arkivfoto
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DMI frygter ny stormflod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DMI frygter ny stormflod
Opdateret 07. januar 2019 kl. 10:33
Sjælland - 07. januar 2019 kl. 10:29
Af Søren Arildsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En ny stormflod kan være på vej. DMI har varslet om forhøjet vandstand på mellem 1,2 og 1,5 meter fra sent tirsdag og frem til onsdag formiddag.

Denne gang bliver det primært Nordfyn, en del af Storebælt og smålandsfarvandet, som er i farezonen.

På Sjælland dækker varslet et område fra Karrebæksminde ved Næstved og sydpå til vordingborg og Møn samt de nordvendte kyster af Lolland og Falster.

I det vestlige Storebælt forventer meteorologerne, at vandet vil stige mellem 1,2 og 1,35 meter over daglig vande. I smålandsfarvandet vil vandstanden kunne stige til 1,4 meter. værst ser det ud for kysen af Nordfyn, hvor vandet kan stige op til halvanden meter over det normale.

Til gengæld ser det ud til at Roskilde Fjord og Issefjorden slipper med en mindre vandstandsstigning på knap 1,2 meter over daglig vande.

- Vær forberedt på, at hård vind kombineret med forhøjet vandstand kan føre til lokale kystnære oversvømmelser og betydelig skade på klitter, diger, havne og bygninger. Offentligheden rådes til at undgå at rejse og opholde sig i truede kystområder, skriver DMI.

Et lavtryk vil i løbet af mandag give en kraftig vestenvind, der vil sende vand ind i Skagerrak og den nordlige del af Kattegat.

Da den præcise bane for lavtrykket er endnu usikker og ændringer kan derfor medføre enten lidt højere eller lavere vandstand i forhold til det annoncerede.