19. januar 2021
Sygehusvaskeriet ved Holbæk Sygehus brændte ned til grunden 6. juni 2018. Her blev vasketøjet fra halvdelen af Region Sjællands sygehuse vasket af omkring 40-50 ansatte. Foto: Lotta Lemche
Sygehusvaskeriet ved Holbæk Sygehus brændte ned til grunden 6. juni 2018. Her blev vasketøjet fra halvdelen af Region Sjællands sygehuse vasket af omkring 40-50 ansatte. Foto: Lotta Lemche
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Vaskeri i Svebølle ville være mere míljørigtigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF: Vaskeri i Svebølle ville være mere míljørigtigt
Sjælland - 25. juni 2020 kl. 08:35
Af Tine Fasmer

Peter Jacobsen og resten af Dansk Folkepartis seksmandsgruppe i regionsrådet fik lunken opbakning fra Enhedslisten, ellers stod de helt alene deres synspunkt om placeringen af det ny sygehusvaskeri.

arrow Læs også: Denne grund skal huse sygehusvaskeri

DF ville genopføre det nedbrændte sygehusvaskeri, der indtil 2018 lå ved Holbæk Sygehus, i stationsbyen Svebølle i Kalundborg Kommune.

Flertallet peger på en grund i Jyderup i Holbæk Kommune.

- I Jyderup er der ingen busforbindelse, der er 1,6 kilometer fra stationen til stedet, hvor det skal ligge, og der er tre kilometer ud til Rute 23 - en vej, der går ad Rådbjergvej ind gennem et boligområde. Energiforsyningen er kulsort, det er naturgas. I Svebølle er der bus til døren, hvis der etableres en sti, vil det tage få minutter at gå fra stationen, og der 500 meter til Rute 23. Der er tænkt i at bruge overfladevand til vaskeriet. Varmen kommer fra grønt kraftværk, og Kalundborg-Symbiosen kan bidrage til yderligere grønne løsninger med genanvendelse af varmt vand, sagde Peter Jacobsen.

Allerede under godkendelse af dagsordnen led DF nederlag, da de foreslog, at punktet med sygehusvaskeriet blev udskudt, fordi politikerne først fik de sidste oplysninger et døgn før regionsrådsmødet.

Enhedslisten undlod dog at stemme, da DF's forslag kom til afstemning. Men partiet stemte sammen med alle øvrige partier for at placere det kommende sygehusvaskeri i Jyderup.

Regionsrådsformand Heino Knudsen understregede, at der skal aftales en ny vej med Holbæk Kommune ved det kommende sygehusvaskeri i Jyderup.

arrow Glæde over udsigt til nyt sygehusvaskeri
23. juni 2020 kl. 11:35 Opdateret: kl. 11:35
arrow Flertal: Her skal nyt sygehusvaskeri ligge
22. juni 2020 kl. 18:27 Opdateret: kl. 18:35
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?