5. december 2020
Martin Henriksen, der selv er bosat på Stevns, sad i 14 år i Folketinget, før han røg ud ved valget i 2019. Han er nu blevet opstillet af baglandet i Slagelse-Kredsen i Sjællands Storkreds. Foto: Jens Wollesen.
Martin Henriksen, der selv er bosat på Stevns, sad i 14 år i Folketinget, før han røg ud ved valget i 2019. Han er nu blevet opstillet af baglandet i Slagelse-Kredsen i Sjællands Storkreds. Foto: Jens Wollesen.
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF: Regeringen må finde penge til Østbanen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF: Regeringen må finde penge til Østbanen
Opdateret 12. november 2020 kl. 14:03
Sjælland - 12. november 2020 kl. 13:27
Af Tomas Revsbech

Dansk Folkeparti melder sig i koret af partier, der ønsker, at staten går ind og finder penge til en renovering af den østsjællandske lokalbane Østbanen.

Efter Sn.dk's omtale af de nedslidte skinner, der betyder, at togene har måttet tøffe afsted for nedsat fart i et år og som der stadig ikke er fundet en løsning på, har tidligere folketingsmedlem og nuværende folketingskandidat i Sjællands Storkreds, Martin Henriksen, meldt sig på banen.

Han har fået gruppeformand, Peter Skaarup, med på at spørge transportminister Benny Engelbrecht (S), om regeringen er positivt indstillet over for at afsætte midler til Østbanen:

- Infrastruktur er ikke kun en lokal og regional, men i høj grad også en national opgave. Det er kun rimeligt, at regeringen kommer på banen og hjælper til med at levere en ordentlig service til de berørte togpassagerer, siger Martin Henriksen til Sn.dk.

Både Enhedslisten og SF vil have Østbanen ind i finanslovsforhandlingerne, mens De Radikale ikke er afvisende over for at der skal findes en løsning.

Også de Konservatives Brigitte Klintskov Jerkel har ad flere omgange rejst sagen over for transportminister Benny Engelbrecht og De Konservatives egen transportordfører Niels Flemming Hansen.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?