15. juni 2021
Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede tirsdag til, at dem, der har muligheden for det bør rejse uden for myldretiden for at mindske risikoen for spredning af den frygtede coronavirus. Nu har DSb iværksat en række initiativer til at støtte op. Foto: Kenn Thomsen.
Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrede tirsdag til, at dem, der har muligheden for det bør rejse uden for myldretiden for at mindske risikoen for spredning af den frygtede coronavirus. Nu har DSb iværksat en række initiativer til at støtte op. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronavirus: Her er DSB's tiltag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronavirus: Her er DSB's tiltag
Sjælland - 11. marts 2020 kl. 09:08
Af Tomas Revsbech

DSB har søsat en række tiltag for at understøtte statsministrens og myndighedernes opfordring til rejsende om så vidt muligt om at undgå myldretiden.

arrow Læs også: Efter aflysning af studieture: Elever hænger rektor ud på socialt medie

I en pressemeddelelse oplyser administrerende direktør Flemming Jensen, at DSB fra onsdag vil køre med lange tog, også uden for myldretiden.

Samtidig vil man refundere alle købte billetter uden gebyr, hvis man ikke ønsker at rejse på grund af frygt for coronavirus.

Det gælder også de billige Orange-billetter, der normalt ikke refunderes.

Herudover arbejder DSB i øjeblikket på at indføre krav om pladsbillet i Fjern- & Regionaltog for at undgå overfyldte tog og stående passagerer. Det vil blive kommunikeret ud via DSB's hjemmeside, når den praktiske løsning er klar.

- Jeg er klar over, at det for mange kunder medfører væsentlige gener i dagligdagen. Men jeg håber, at vores kunder vil udvise forståelse og samfundssind i den alvorlige situation, vi er i, så den kollektive trafik ikke udgør en større smittefare end strengt nødvendigt, siger Flemming Jensen.

Derudover vil man forsøge at mindske risikoen for smittespredning ved ike at modtage kontant betaling i togene fra onsdag.

Samtidig vil man indsætte personale på de mest kritiske trafikknudepunkter, der kan vejlede passagerne og »sammen med de øvrige parter i den kollektive transport forstærke kommunikationen overfor kunderne som følge af Corona-virus«, skriver DSB i pressemeddelelsen.

Læs mere om DSB's tiltag og følg udviklingen på hjemmesiden: www.dsb.dk/coronavirus.

arrow Borgmester: Nu skal vi hjælpe hinanden og ikke gå i panik
11. marts 2020 kl. 22:47 Opdateret: kl. 23:03
arrow Far smittet: Elev går i karantæne frivilligt
11. marts 2020 kl. 16:02 Opdateret: kl. 16:05
arrow Video: Vrede elever protesterer over aflysning af studieture
11. marts 2020 kl. 14:22 Opdateret: kl. 15:01
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?