13. august 2020
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dagens nye Corona-tal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dagens nye Corona-tal
Sjælland - 12. august 2020 kl. 11:57
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I dag er der blot 16 indlagte i hele landet, og 111 er blevet testet positive for Covid-19 i løbet af det seneste døgn.

Blandt dem er ingen fundet i Ringsted, hvor der har været et større udbrud koncentreret om Danish Crowns svineslagteri.
I Sorø, hvor der også har været særlig opmærksomhed de seneste dage, er der heller ingen nye smittede, oplyser Statens Serum Institut.

44 ud af 111 smittede er fra Aarhus.

arrow Læs også: Danish Crown: Tillidsrepræsentant fik ikke besked om lukning: Det er noget møg

De regionale og kommunale tal offentliggøres af Statens Seruminstitut hver tirsdag klokken 14, og sn.dk opdaterer derfor den følgende del af artiklen hver tirsdag eftermiddag.

Udbruddet af Covid-19 blandt foreløbig 142 ansatte på Danish Crowns Slagteri i Ringsted slår stadig igennem på de nyeste tal for spredning af coronasmitte i Danmark. For en uge siden var 69 slagteriansatte smittet.

27 borgere i Ringsted kommune er konstateret smittet med Covid- 19 i de seneste syv dage. Kun Aarhus (396), Købehavn (76) og Silkeborg (46) har haft flere smittede.

Smittetallet pr. 100.000 indbyggere er landets næsthøjeste i Ringsted med 77 smittede pr. 100.000 indbyggere i den seneste uge, kun overgået af Aarhus.
Det viser nye tal fra Statens Serum Institut (ssi.dk) som Sn.dk har bearbejdet.

Smittetryk er højst i Ringsted, Silkeborg og Aarhus

Tallene viser, at mange smittede fra slagteriet bor i Ringsted, men smittetallet pr. 100.000 er også begyndt at stige betragteligt i nabokommunerne Sorø og Faxe.

I 5 kommuner på Sjælland: Odsherred, Stevns, Greve, Furesø og Allerød har ikke været konstateret nye smittede fra den 5. august frem til og med 11. august.
Af nedenstående kort ser man tydeligt forskellen på, hvor stort smittetrykket er, sammenlignet med ugen forinden.

Flere indlagte

Kigger man på antallet af indlagte, er der nu indlagt fem i Region Sjælland med Covid-19 på Sjællands Universitetshospital.
I Hovedstadsområdet er antallet af indlagte tre.

Statens Serum Institut (SSI) har siden 17. juni opgjort antallet af indlagte på en ny måde, som gør, at der rent statistik er sket et kraftigt fald i antallet af indlagte. (se nedenstående graf).

Man er stoppet med at opgøre patienter, der bliver genindlagt, som Covid-19 patienter anden gang. Samtidig tæller patienter, der har været indlagt i 90 dage eller mere, ikke længere som Covid-19 patienter.

Ifølge SSI fordi nu antager, at der er andre årsager end Covid-19 til genindlæggelsen eller de lange indlæggelser på tre måneder.

Covid-19-afdelingen på Slagelse Sygehus lukkede efter planen 1. juni, så der nu kun indlægges patienter med sygdommen i Roskilde og Køge, dog kan enkelte patienter fortsat ligge på de øvrige sygehuse.

Fem døde den seneste uge

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) og Sundhedsstyrelsen er 621 døde med Covid-19 inden for 30 dage efter en positiv test. Det er fem siden seneste opgørelse tirsdag den 4. august.

Knap 1,3 millioner danskere er nu blevet testet. 14.757 er konstateret smittet. Det er 874 flere i løbet af den seneste uge, eller næsten en fordobling i forhold til ugen før, hvor der var 487 flere end ugen før.

12.988 er erklæret raske efter at have overstået sygdommen. Det er 273 i løbet af den seneste uge.

2720 smittede har været - eller er - stadig indlagt på sygehus.

Store kommunale forskelle

Der har været meget stor forskel på, hvor mange borgerne i enkelte kommuner, der er blevet ramt af sygdommen under hele epidemien.

På nedenstående kort ser man, at den seneste uges smitteudbrud har bragt Ringsted Kommune op i samme smitteniveau som Glostrup, Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre, Egedal og Slagelse kommuner, som har været hårdere ramt af Covid-19 smittede end mange andre kommuner.
(Læs tidligere artikler om situationen her i Slagelse og Vallensbæk.)

arrow Hvorfor er der Corona-udbrud på slagterier: Her er ekspertens bud
09. august 2020 kl. 16:43 Opdateret: kl. 14:44
arrow Danish Crown lukker slagteri i Ringsted i mindst en uge
08. august 2020 kl. 16:08 Opdateret: kl. 16:10
arrow Myndigheder: Corona-tiltag i Ringsted, ser ud til at virke
08. august 2020 kl. 07:12 Opdateret: kl. 16:29
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?