12. juli 2020
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Antallet af indlagte er generelt nedadgående, men sygdommen udvikler sig stadig - mest i Region Hovedstaden og Region Sjælland. Billedet her stammer fra det laboratorium på Slagelse Sygehus, der analyserer alle Covid-19 test i Region Sjælland.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona i tal: Kun 12 indlagte på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona i tal: Kun 12 indlagte på Sjælland
Sjælland - 07. juli 2020 kl. 15:18
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der bliver færre indlagte, og stadigt færre smittes med coronavirus i Danmark. 63 kommuner landet over har slet ikke haft borgere, som er blevet konstateret smittet med Covid-19 i løbet af den seneste uge.

Flere kommuner rundt om i Danmark har ellers oplevet mikro-udbrud på eksempelvis skoler og plejehjem, og fx blandt andre Køge så tidligere en stigning.

arrow Læs også: En patient er død efter smitte på sygehus

På Sjælland har Sorø, Stevns, Solrød, Slagelse, Næstved, Kalundborg, Odsherred, Vordingborg, Ringsted, Odsherred, Gribskov, Dragør, Ishøj, Brøndby, Fredensborg, Gladsaxe, Glostrup, Albertslund, Hvidovre, Høje-Taastrup, Vallensbæk, Furesø, Helsingør, Egedal, Frederikssund, Greve, Roskilde, Lejre og Hørsholm Kommuner været uden nye smittetilfælde i en uge, Det fremgår af nedenstående kort, som Sn.dk har udarbejdet på baggrund af tal fra Statens Serum-institut.

Ny opgørelse giver nye tal

Statens Serum Institut (SSI) har siden 17. juni opgjort antallet af indlagte på en ny måde.

Det betyder, at det ser ud som om, at der et sket et kraftigt fald i antallet af indlagte. (se nedenstående graf).

Man er stoppet med at opgøre patienter, der bliver genindlagt, som Covid-19 patienter anden gang. Samtidig tæller patienter, der har været indlagt i 90 dage eller mere, ikke længere som Covid-19 patienter.

Ifølge SSI fordi nu antager, at der er andre årsager end Covid-19 til genindlæggelsen eller de lange indlæggelser på tre måneder.

Covid-19-afdelingen på Slagelse Sygehus lukkede efter planen 1. juni, så der nu kun indlægges patienter med sygdommen i Roskilde og Køge, dog kan enkelte patienter fortsat ligge på de øvrige sygehuse.

Flere raske end nye syge

Ifølge Statens Serum Institut (SSI) og Sundhedsstyrelsen er 609 døde med Covid-19 inden for 30 dage efter en positiv test. Der er sket to dødsfald i det seneste døgn.

902.129 personer er nu blevet testet.

12.888 er konstateret smittet. Det er 10 flere end ved samme optælling mandag.

11.983 er erklæret raske efter at have overstået sygdommen. Det er 48 siden mandag. I løbet af det seneste døgn er flere altså blevet erklæret raske, end der er konstateret smittet med Covid-19.

Lægger man de 5 regioners tal sammen har 2.611 smittede været - eller er - stadig indlagt på sygehus.

Store kommunale forskelle

Der har været meget stor forskel på, hvor mange borgerne i enkelte kommuner, der er blevet ramt af sygdommen under hele epidemien.

På Sjælland har kommuner som Glostrup, Vallensbæk, Ishøj, Hvidovre, Egedal og Slagelse kommuner været hårdere ramt, end andre kommuner af sygdommen. (Læs blandt andet mere her om situationen i Slagelse og Vallensbæk.)

Artiklen opdateres nu hver tirsdag, idet Statens Serum Institut fra 30. juni kun opdaterer tal for kommuner og regioner en gang ugentligt.

NB. Kodefejl i kort - befolkning, antal testede og antal tidligere smittede er opgjort i kommatal - rettes senere. Beregninger over nye smittede er korrekte.

arrow Region Sjælland får hjælp til flere test
15. maj 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 16:00
arrow Coronaberedskab gav pukkel på 4000 operationer
12. maj 2020 kl. 16:04 Opdateret: kl. 16:04
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?