30. september 2020
24-årige Ann-Sofie Lindgaard er uddannet Social- og Sundhedsassistent, men læser videre til sygeplejerske. Hun er bare en af de mange frivillige, der har tilmeldt sig Region Sjællands »corona-jobbank« de seneste dage. Privatfoto
24-årige Ann-Sofie Lindgaard er uddannet Social- og Sundhedsassistent, men læser videre til sygeplejerske. Hun er bare en af de mange frivillige, der har tilmeldt sig Region Sjællands »corona-jobbank« de seneste dage. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-frivillige strømmer fortsat til: - Kan ikke tillade mig at lade være

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-frivillige strømmer fortsat til: - Kan ikke tillade mig at lade være
Opdateret 20. marts 2020 kl. 10:10
Sjælland - 19. marts 2020 kl. 18:42
Af Tomas Revsbech

Opdateret 20.03. kl. 10.10.

Det vælter fortsat ind med frivillige, der ønsker at stille sig til rådighed, hvis corona-krisen forværres og de sjællandske sygehuse kommer til at mangle hænder.

arrow Læs også: Nye tal: 267 frivillige har fået corona-job

1694 har fredag morgen indsendt en ansøgning i Region Sjællands corona-jobbank, hvilket er mere end en fordobling siden mandag morgen, hvor 706 havde tilmeldt sig.

Blandt dem, der har stillet sig til rådighed, er 24-årige Ann-Sofie Lindgaard fra Ringsted, der er uddannet Social- og Sundhedsassistent, men som lige nu er ved at videreuddanne sig til sygeplejerske på professionshøjskolen Absalon i Næstved.

- Jeg har meldt mig, fordi jeg vil og fordi jeg har en baggrund, der gør, at jeg ikke kan tillade mig at lade være. De fleste uddanner sig til SOSU og sygeplejerske for at hjælpe andre, og det er det, krisen kalder på lige nu, siger hun.

Omsorg og pleje

Det er dog med lidt blandede følelser, Ann-Sofie Lindgaard har meldt sig.

Egentlig håber hun, der ikke bliver brug for hende.

For hvis der gør, er det et tegn på, at sygehusene og det øvrige sundhedsvæsen er i krise og under voldsomt pres. Omvendt vil hun gerne hjælpe. Og hun synes også, det rent fagligt kunne blive både spændende og udfordrende.

- Jeg vi nok især kunne bidrage med omsorg og almen pleje af patienterne, eksempelvis sørge for mad, få dem op ad sengen og vaske dem. Og så ellers aflaste personalet i det omfang, der er brug for det, siger hun.

De har meldt sig
1694 havde fredag morgen meldt sig som frivillige i Region Sjællands "corona-jobbank". De fordeler sig således:
  • Læge : 191
  • Pædagog: 248
  • Social- og sundhedsassistent: 137
  • SOSU-elev: 57
  • Stud.MED: 113
  • Sygeplejerske: 196
  • Sygeplejestuderende: 157
  • Anden sundhedsfaglig uddannelse (Eks. laboranter og fysioterapeuter): 595


Kilde: Region Sjælland
Erfaring fra flere sygehuse

Den 24-årige ringsteder har både arbejdet som SOSU i psykiatrien i Roskilde, haft studiejob som vikar på lungemedicinsk afdeling på Slagelse Sygehus og under sin uddannelse været tilknyttet hjerteafdelingen på Holbæk Sygehus. Og da hun har egen bil, har hun i sin ansøgning skrevet, at hun kan træde til på alle regionens sygehuse.

Ann-Sofie Lindgaard skal dog stadig passe sygeplejerskestudierne, selv om uddannelsen lige som alle andre er lukket. Det foregår i sagens natur hjemmefra via internetforbindelse.

- Det lægger selvfølgelig en begrænsning på, hvor meget jeg kan bidrage med, for det skal også passes. Men jeg vil bidrage med det, jeg kan, siger hun.

arrow DSB bøvler med refusion til pendlere
19. marts 2020 kl. 10:30 Opdateret: kl. 10:32
arrow Undersøgelser for corona skal foregå i telt
19. marts 2020 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?