20. januar 2021
Lederen af akutafdelingen på Slagelse Sygehus vil af hensyn til personalet ikke gå i detaljer, men oplyser, at man ikke har haft anledning til at foretage sig yderligere efter at have fået resultaterne af de ansattes Corona-test. Foto: Thomas Olsen.
Lederen af akutafdelingen på Slagelse Sygehus vil af hensyn til personalet ikke gå i detaljer, men oplyser, at man ikke har haft anledning til at foretage sig yderligere efter at have fået resultaterne af de ansattes Corona-test. Foto: Thomas Olsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona: Sygehus-ansatte ikke smittet af slagteri-arbejder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona: Sygehus-ansatte ikke smittet af slagteri-arbejder
Opdateret 03. august 2020 kl. 15:24
Sjælland - 03. august 2020 kl. 15:14
Af Tomas Revsbech

Ansatte på Slagelse Sygehus' akutafdeling er tilsyneladende sluppet med skrækken efter besøg fra Covid-19 smittet slagteri-arbejder fra Danish Crowns slagteri i Ringsted.

arrow Læs også: Nyt testcenter skyder op i Ringsted - skal teste 700-800 på to dage

Det oplyser akutafdelingens leder, ledende oversygeplejerske Christian Jørgensen, til Sn.dk.

- I forhold til den konkrete sag, er der blevet foretaget de test, der skulle foretages. Og der har på baggrund af det ikke været anledning til at gøre yderligere. Nærmere kan jeg ikke komme det, siger Christian Jørgensen, til Sn.dk.

Ingen blodprop, men corona

Ifølge TV2 Øst blev en 61årig slagteriarbejder onsdag i sidste uge akut henvist og derpå undersøgt for mistanke om en blodprop.

Undersøgelserne viste heldigvis, at der var tale om falsk alarm. Men manden var netop sendt hjem fra slagteriet efter Covid-19 udbruddet og blevet testet for corona på Næstved Sygehus.

Ifølge den 61årige mand havde ingen af de ansatte på akutafdelingen, der undersøgte ham for blodprop, værnemidler på.

Men det er helt normalt, fortæller Christian Jørgensen.

Sygehus: Følger retningslinjerne

- Ifølge de nationale retningslinjer, så påskriver de ikke, at vi skal have værnemidler på generelt, når vi tilser patienter. Hvis ikke, man kommer ind med symptomer eller præsenterer sig med Covid-19 symptomer, så følger vi de normale procedurer og hygiejniske principper, siger han.

Ifølge Christian Jørgensen kommer værnemidlerne i spil, når patienten enten er blevet henvist med Covid-19 symptomer eller udviser symptomer på det, såsom hosten og harken.

- Vi har værnemidler på, når folk præsenterer sig med Covid-19 symptomer eller udviser symptomer. Det samme gælder, når vi tester for Covid-19. Og vi screener og tester rutinemæssigt alle patienter, der kommer ind på akutafdelingen, med en podning, siger Christian Jørgensen.

Flere henvendelser

Slagelse Sygehus's akutafdeling tager sig af hovedparten af borgere fra Ringsted, der bliver akut syge. Og den ledende oversygeplejerske fortæller, at sygehuset godt har kunnet mærke udbruddet af Covid-19 på Danish Crowns Slagteri i Ringsted i sidste uge.

- Vi har kunnet mærke det på den måde, at vi har fået en del henvendelser fra borgere fra Ringsted-området, som er bekymrede. Men det er det, siger han.

Danish Crown oplyser mandag, at ialt 79 ansatte på slagteriet er i skrivende stund konstateret smittet med Covid-19.

arrow Besøgsforbud på plejecentre ophæves efter coronavirus
03. august 2020 kl. 19:32 Opdateret: kl. 18:12
arrow Smitteudbrud vokser på dansk slagteri - nu er 79 smittet
03. august 2020 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:54
arrow Berørt plejehjemsleder jubler: Nul nye corona-smittede
03. august 2020 kl. 13:50 Opdateret: kl. 13:50
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?