18. september 2021
Over 60 procent af Region Sjællands borgere har fået to vaccinestik, mens en pæn portion af de unge er hverken blevet vaccinerede eller har booket tid. Nu vil REgion Sjælland gøre det nemt for at de unge at blive vaccinerede. Foto: Martin Rye.
Over 60 procent af Region Sjællands borgere har fået to vaccinestik, mens en pæn portion af de unge er hverken blevet vaccinerede eller har booket tid. Nu vil REgion Sjælland gøre det nemt for at de unge at blive vaccinerede. Foto: Martin Rye.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona: 30 pop-up-vaccinationssteder på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona: 30 pop-up-vaccinationssteder på vej
Opdateret 04. august 2021 kl. 21:28
Sjælland - 04. august 2021 kl. 14:37
Af Tomas Revsbech

Når tusinder af sjællandske unge enten begynder eller vender tilbage til enten skoler og uddannelser efter sommerferien, vil de blive mødt af et tilbud om at få coronavaccination, når de møder op første dag.

arrow Læs også: Vacciner: Køge har fået stik som gennemsnittet

Region Sjælland arbejder nemlig på at oprette midlertidige vaccinationssteder ved 30 uddannelsessteder rundt om i hele regionen.

- Vi vil gerne række ud til de unge og møde dem der, hvor de er. Mange unge er i gang med at tage en uddannelse og for at gøre det så let som muligt for dem at blive vaccineret, vil vi nu rykke vaccinationsindsatsen ud på uddannelsesstederne, siger regionsrådsformand Heino Knudsen (S) i en pressemeddelelse.

På landsplan har Region Sjælland den største andel af borgere, der er færdigvaccinerede og den næststørste andel af borgere, der har fået første stik.

Men blandt de unge kniber det mere.

Ifølge Region Sjælland er 30 procent af regionens 25årige borgere hverken blevet vaccineret eller har booket en tid. Og det er det billede, regionen ønsker at vende.

- Netop på grund af vaccinerne er vi nu i fuld gang med genåbningen af samfundet og regionen, så vi alle sammen kan vende fuldt tilbage til det frie liv, vi længes efter. Nu skal vi gøre arbejdet færdig. Så jeg vil opfordre både de unge og alle andre, der endnu ikke er vaccineret, til at få booket en af de mange ledige tider hurtigst muligt, siger Heino Knudsen.

Det er i skrivende stund uklart, hvor de konkrete 30 pop up-vaccinationssteder skal ligge.

Men Region Sjælland oplyser til avisen, at man er i dialog med Zealand - Sjællands Erhvervsakademi; Professionshøjskolen Absalon; Zealand Business College (ZBC); EUC Sjælland; EUC Nordvestsjælland og Roskilde Tekniske Skole.

Derudover er man også i kontakt med FGU, ligesom man forsøger at få kontakt til Roskilde Universitet (RUC).

De otte uddannelsesinstitutioner udbyder tilsammen uddannelser på cirka 50 forskellige adresser i blandt andet Roskilde, Ringsted, Køge, Greve, Holbæk, Kalundborg, Asnæs, Ringsted, Slagelse, Haslev, Næstved, Vordingborg og Nykøbing F.

arrow Vaccinationssted skyder snart op ved campus
05. august 2021 kl. 13:46 Opdateret: kl. 12:14
Synes du, at kommunen er der for dig?