13. maj 2021
Copenhagen Phil kommer rundt og spiller på 32 sjællandske plejehjem. Foto: Thomas Olsen
Copenhagen Phil kommer rundt og spiller på 32 sjællandske plejehjem. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Copenhagen Phil på plejehjemsturné

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Copenhagen Phil på plejehjemsturné
Sjælland - 20. april 2021 kl. 07:16

Symfoniorkestret Copenhagen Phil fejrer genåbningen af Danmark med en koncertturné til landsdelens plejehjem fra Helsingør i nord til Nykøbing Sjælland i vest.

Musikken og fællesskabet er i centrum i de to kommende uger, når Copenhagen Phil markerer den længe ventede, forsigtige genåbning af Danmark efter mere end et år med pandemi og nedlukning. Det bliver den befolkningsgruppe, som har måttet leve længst tid i iso­la­tion, der først møder den levende musik - nemlig de vaccinerede beboere på plejehjem.

For at kunne spille for så mange plejehjemsbeboere som muligt, deler symfoniorkestrets 65 musikere sig op i adskillige kammerensembler for at fylde de mange lokale plejehjem med musikalsk vellyd. Således vil stryger- og messingensembler gæste 32 sjællandske plejehjem og spille smukke toner af blandt andre Mozart, Grieg, Carl Nielsen og Haydn. Desuden inviteres der til fællessang med "Den blå anemone", "Kom maj du søde milde" og Kim Larsens "Papirsklip".

- Copenhagen Phil er hele Sjællands symfoniorkester, og vi vil gerne møde så mange sjællandske borgere som muligt. Det har selvsagt været vanskeligt i den seneste tid, derfor er vi utrolig glade for igen at lade musikken spille på Sjælland. Det er vores ambition, at alle, der kommer i berøring med orkestret, får en uforglemmelig og inspirerende oplevelse, siger musikchef Peter Lodahl.

De mange små koncerter finder sted på plejehjem i Høje Taastrup, Ishøj, Køge, Dianalund, Fjenneslev, Sorø, Humlebæk, Kokkedal, Værløse, Helsingør, Rødovre, Ballerup, Måløv, Skovlunde, Stenløse, Ølstykke, Haslev, Glostrup, Bagsværd, Nykøbing Sj., Slagelse, Hvidovre, Vallensbæk Strand, Gladsaxe og på Frederiksberg.

Koncerterne bliver til i tæt samarbejde med de lokale plejehjem og alle involverede kommuner.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?