26. oktober 2020
Anette Gundlach. (Foto: Jan Partoft)
Anette Gundlach. (Foto: Jan Partoft)
Foto: Jan Partoft
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Chef med mod på noget nyt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Chef med mod på noget nyt
Sjælland - 02. maj 2020 kl. 13:44
Af Torben Kristensen

Anette Gundlach, Roskilde, er udnævnt til digital nyhedschef hos Sjællands Medier, hvor hun skal stå i spidsen for den videre udvikling af nyhedssitet sn.dk - Sjællandske Nyheder.

Når 52-årige Anette Gundlach fra 1. maj starter som digitial nyhedschef hos Sjællandske Medier, er det slet ikke nogen tilfældighed.


Gennem hele sin journalistiske karriere og tidligere, har hun nemlig altid demonstreret en afgørende egenskab: Mod på noget nyt.

Den evne får hun nu rigelig mulighed for at demonstrere i sit kommende job som digital nyhedschef, hvor hovedopgaven bliver at gøre Sjællandske Mediers nyhedssite, sn.dk - Sjællandske Nyheder, til endnu flere sjællænderes foretrukne nyhedssite.

En opgave, der skal løftes sammen med husets net-redaktion, som Anette Gundlach bliver chef for, og husets mange journalister og fotografer, der kva deres funktion ved dagblade og ugeaviser kender hver en krog samt de lokale borgere og meningsdannere fra Helsingør i nord til Møn i syd.

Modige valg

Anette er vokset op i Køge, hvor faderen i en periode var medlem af Køge Byråd for De Konservative. Så interessen for samfundsforhold fik hun med helt fra barnsben.

Efter folkeskolen tog hun ikke det nemme og naturlige valg ved at starte på det lokale gymnasium - men rejste i stedet, mod strømmen, ud til det mindre nabogymnasium i Greve.

Med sin studentereksamen begyndte hun at studere tysk geografi på RUC, imens hun boede på Grønjordskollegiet i København.

Så blev hun forelsket og tog et nyt modigt valg ved i 1990 at rejse med kæresten til universitetet i Frankfurt am Main. Her fulgte hun bl.a. forelæsninger med den berømte professor Jürgen Habermas, der var en af de mest kendte repræsentanter for den såkaldte ’frankfurter-skole’ indenfor sociologi og filosofi.

Den unge Anette boede oppe i Hessens bjerge i et økologisk kollektiv, hvor hun også lærte at klare mange praktiske opgaver.

Siden kom hun til at bo en periode i Østberlin nær Alexander Platz, hvor hun kunne følge udviklingen efter den tyske genforening.

Tilbage til Roskilde

Derfra rejste hun med sin lille datter hjem til sin mor i Roskilde, hvor hun fuldendte sine studier, nu i journalistik, på RUC, før hun blev journalist på Roskilde Avis i 2007.

Her udmærkede Anette sig efterhånden ved sit engagement og en helt afgørende forståelse af, at der ikke findes vigtige eller ligegyldige emner.

Både små og store sager kan altid blive interessante, hvis historien ellers skrives med en rigtig indfaldsvinkel - og får en fængende overskrift.
Anette gik uimponeret til alle opgaver.

F.eks. da hun engang skulle skrive om et opsigtsvækkende tyveri af fire millioner kroner fra en mobil bank på Dyrskuet i Roskilde. Så ringede hun bare til bankdirektøren og spurgte, om han vidste, hvor pengene var. Det kom der en fremragende og anderledes artikel ud af.

Facebook-succes

For fire år siden blev Anette udnævnt til redaktionssekretær med ansvar for udvikling af hjemmeside og facebook-side hos Roskilde Avis.

Siden har hun med stor flid og energi, i samarbejde med den øvrige redaktion og hvad sn.dk/Roskilde angår også med DAGBLADETs Roskilde-redaktion, løst denne opgave så godt, at begge disse nyheds-platforme hører til de allermest læste i hele området.

Denne succes er baggrunden for, at ledelsen hos Sjællandske Medier nu har valgt at hente Anette Gundlach til den nye og vigtige stilling.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?