18. september 2021
Zealand - Sjællands Erhvervsakademi, her afdelingen i Næstved, kan igen i år notere en stigning i antallet af optagne studerende. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Zealand - Sjællands Erhvervsakademi, her afdelingen i Næstved, kan igen i år notere en stigning i antallet af optagne studerende. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggeri og bioteknik trækker hos Zealand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Byggeri og bioteknik trækker hos Zealand
Sjælland - 28. juli 2021 kl. 05:30
Af Rune Reggelsen Skjold

1484. Så mange personer modtog i nat en meddelelse om, at de er optaget på et af de studier, som Zealand - Sjællands Erhvervsakademi tilbyder.

Og udover, at de knap 1500 kommende studerende er glade og tilfredse, så er der også tilfredshed hos Zealand med de mange nye studerende.

For der er virkelig tale om mange studerende. Efter sidste års store optag, hvor 1462 ansøgere kom ind på en uddannelse hos Zealand, så har man altså fået en stigning i år på to procent.

Det virker måske ikke af mange, men det skal ses i forhold til den ret imponerende stigning på otte procent, Zealand oplevede fra 2019 til 2020.

2020 var rekordår for erhvervsakademierne på landsplan.

STEM går frem

Det er særligt de såkaldte STEM-uddannelser, der er fællesbetegnelsen for de tekniske og mellemtekniske uddannelser inden for IT, byggeri, biotek og teknik, der oplever fremgang.

Ifølge opgørelsen er det uddannelser som bygningskonstruktør, finansøkonom, jordbrugsteknolog, laborant, commerce management og marketing management, der hiver i interessen fra de kommende studerende.

Og at det netop er de uddannelser, der trækker, glæder Zealands rektor, Ulla Skaarup.

- Det er en udvikling, vi kan være fint tilfredse med. Det bekræfter, at uddannelsessøgende i vores region allerede ved, at det er muligt at læse videregående uddannelser, og gode muligheder for job i erhvervslivet, som vores uddannelser giver. Omkring 90 procent af vores dimittender får job i det private erhvervsliv, fastslår hun.

Vil gerne bred uddannelse

En af dem, der kan glæde sig til studiestart på ønskestudiet er 22-årige Mathilde fra Dalby på Østsjælland, der skal læse til serviceøkonom.

Og det ser hun frem til.
- Jeg vil gerne gøre en forskel for andre, være med til at skabe gode og unikke oplevelser. Min drøm er at blive eventmanager, og derfor har jeg valgt at studere til Serviceøkonom på Zealand. Jeg kan godt lide, at det er en bred uddannelse, som giver mig mulighed for at skifte branche eller bygge oven på med videre uddannelse senere - det er jo ikke sikkert, jeg vil være i den samme branche hele mit liv, lyder det fra den kommende studerende, der får

Stadig pladser

Skulle man være en af dem, der ikke kom ind på den ønskede uddannelse, eller stadig er i tænkeboks over, hvad man skal læse, så er der fortsat ledige pladser på flere af Zealands uddannelser, oplyser Ulla Skaarup.

- Nogle uddannelser er fyldt op, men der er skam stadig masser af muligheder for at starte på et spændende studie til september - eller til vinter - på flere af vores uddannelser, siger hun.

Listen over ledige uddannelsespladser kan ses på zealand.dk.

Synes du, at kommunen er der for dig?