21. september 2020
Region Sjælland står i dag for driften af en række buslinjer, hvoraf flere nu kan blive lukket eller beskåret. Også færre afgange på R-busserne og Høng-Tølløsebanen er i spil. Grafik: Region Sjælland.
Region Sjælland står i dag for driften af en række buslinjer, hvoraf flere nu kan blive lukket eller beskåret. Også færre afgange på R-busserne og Høng-Tølløsebanen er i spil. Grafik: Region Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bus-besparelser ender på ministers bord

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bus-besparelser ender på ministers bord
Sjælland - 25. september 2018 kl. 09:33
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Besparelserne, der truer 15 busruter over hele Region Sjælland samt Høng-Tølløsebanen i større eller mindre grad, lander nu på erhvervsminister Rasmus Jarlovs (K) bord. Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Regeringen afviser: Ingen penge til at redde busserne

Enhedslisten har nemlig indkaldt ministeren til samråd for at bede ministeren om at være med til at finde en »nødløsning«, der kan sikre, at busserne og lokalbanen går fri af den sparekniv, som politikerne i Region Sjælland lige nu gør klar til at svinge.

Regionen skal finde 20 millioner kroner årligt på kollektiv trafik, efter regeringen og Dansk Folkeparti i foråret fjernede erhvervsfremme-opgaven fra landets fem regioner. Og med den et trecifret millionbeløb alene fra Region Sjælland, der blandt andet brugte erhvervsfremme-pengene til kollektiv trafik.

- Det er både gymnasieelever, ældre og erhvervsdrivende, som bliver ramt af de her besparelser. Det er skidt for bosætningen, uddannelsesniveauet og for mulighederne for at få medarbejdere transporteret på arbejde og turister transporteret ud i vores landdistrikter, siger Enhedslistens Eva Flyvholm til avisen.

Ifølge politikeren, der er valgt i Sjællands Storkreds, er der ingen i hverken regeringen eller Dansk Folkeparti, der på noget tidspunkt har nævnt, at flytningen af erhvervsfremme-midlerne kunne betyde besparelser på kollektiv trafik.

arrow Bus-besparelser ender i Folketinget
10. oktober 2018 kl. 15:51 Opdateret: kl. 09:36
arrow Alle natbusser nedlægges: Lang vej hjem fra byturen
09. oktober 2018 kl. 15:05 Opdateret: kl. 15:05
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?