21. juli 2019
I alt endte brillerne med at køre mindst 378 km rundt på Sjælland.
I alt endte brillerne med at køre mindst 378 km rundt på Sjælland.
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Briller kørt i taxa rundt på Sjælland - regning ryger til Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Briller kørt i taxa rundt på Sjælland - regning ryger til Roskilde
Sjælland - 04. februar 2019 kl. 15:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

To patienter var indlagt på intensiv afdeling på Sjællands Universitetshospital i Roskilde. De blev flyttet til henholdsvis Holbæk Sygehus og Nykøbing F. Sygehus i midten af ugen, men ved en fejl blev de to patienters briller forbyttet, skriver Ugeskriftet.dk. Da det blev opdaget af den ene patient i weekenden, blev det besluttet i afdelingen, i samråd med afdelingsledelsen, at der ville blive rettet op på det efter weekenden.

Den afgørelse var patienten i Nykøbing Falster dog ikke tilfreds med, og vedkommende tog derfor kontakt til vicedirektør Susanne Lønborg Friis, der bestemte, at brillerne skulle sendes fra hospital til hospital samme dag.

På Nykøbing F. Sygehus modtog patienten sine briller, men på Holbæk sygehus kunne man konstatere, at man stadig ikke havde modtaget de rigtige briller. De briller, man havde fået, var et par reservebriller, der tilhørte patienten på Nykøbing F.

I alt endte brillerne med at køre mindst 378 km rundt på Sjælland.

- Jeg blev ringet op søndag morgen af en desperat patient, der ikke kunne se noget uden sine briller. Derfor besluttede jeg, at brillerne skulle bringes til ham samme dag, siger Susanne Lønborg Friis til Ugeskriftet.dk.

Hun forklarer, at beslutningen blev truffet ud fra hensyn til helbredsrisici ved, at patienten indlagt på intensiv afdeling ikke kunne se.

Søndag, da patienten opdager det, har han dog allerede, ifølge Ugeskriftet.dk, undværet sine briller i flere dage.

- Nogle gange er det dyrt at begå en fejl, og det er yderst uheldigt, at vi gør det. Men vi er nødt til at hjælpe patienterne bedst muligt, når det sker, siger vicedirektøren til Ugeskriftet.dk.

Det har ikke været muligt at få bekræftet, hvad de endelige regninger lyder på, men en udregning ved hjælp af Taxanævnets takster, som Ugeskriftet.dk. har lavet, viser, at den første tur fra Holbæk til Nykøbing Falster og retur bliver på mindst 4000 kroner.

Ifølge Susanne Lønborg Friis er det intensiv afdeling på Roskilde Sygehus, der skal betale udgiften for at fragte brillerne rundt, fordi det er her, fejlen med brillerne er sket.

Overlæge på anæstesi­afdelingen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, tillidsmand og talskvinde for overlægernes tillidsrepræsentanter i Region Sjælland, Anne Poulsen, forstår slet ikke, at vicedirektøren omgjorde den oprndelige beslutning.

- Jeg er dybt forundret over, at sygehusledelsen rutter med pengene på den måde i en så alvorlig økonomisk situation som den, vi står i, siger hun til Ugeskriftet.dk.