3. august 2021
Danmarks Biavlerforening opfordrer husejere til at lade hækken stå indtil den er blomstret færdig. Foto: Dannmark Biavlerforening.
Danmarks Biavlerforening opfordrer husejere til at lade hækken stå indtil den er blomstret færdig. Foto: Dannmark Biavlerforening.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bøn til husejere: Hjælp bierne - lad hækken stå lidt endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bøn til husejere: Hjælp bierne - lad hækken stå lidt endnu
Opdateret 22. juni 2021 kl. 11:37
Sjælland - 22. juni 2021 kl. 11:28
Af Tomas Revsbech

En gammel tommelfingerregel siger, at husejere bør klippe deres hæk inden Sankt Hans-aften onsdag.

Men nu opfordrer Danmarks Biavlerforening husejerne til at lade hækklipperen stå nogle uger i skuret endnu, for de trængte biers skyld.

Mange hæk-typer er nemlig lige nu i gang med at blomstre, og dermed bidrager de til at sikre bierne føde i de kommende uger:

- Haveejerne vil gerne have snorlige hække, men de vil også gerne have bier til at bestøve havens frugttræer og bærbuske. En af de vigtigste ting for bierne er, at de skal have adgang til et varieret fødegrundlag gennem hele sæsonen. Derfor er det vigtigt, at vi ikke klipper blomsterne væk, når planterne endelig blomstrer, siger Rune Havgaard Sørensen, sekretariatsleder i Danmarks Biavlerforening, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at en udskydelse ikke bare hjælper bierne, men også skærmer fugle og andre dyr, der har reder i hækken.

Husejerne opfordres til at vente med klipningen, til hækken er afblomstret:

- Når hækken er afblomstret, så er der ikke mere at hente for bierne. Men hvis man venter til august, er man sikker på, at fugle og dyreunger også har forladt hækken, siger Rune Havgaard Sørensen.

Samme råd har Boligejernes Videncenter Bolius:

»Hvis du klipper en løvfældende hæk som fx liguster før sankthans, trænger den til klipning igen til august. Så vil du gerne nøjes med kun at klippe én gang i løbet af sommeren, skal du vente med klipningen til juli«, skriver Bolius på sin hjemmeside.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?